Buna ziua! As avea o intrebare pur teoretica la acest moment, dar as dori sa fiu informata in prealabil. Din ianuarie 2023 voi incepe sa lucrez ca medic rezident, anul 1. In martie/aprilie as vrea sa raman insarcinata, astfel ca nasterea ar avea loc in decembrie, cu aproximatie. Din ce am citit beneficiez de concediu de crestere copil, dar cum va fi luat in calcul venitul pe luna decembrie? Va fi luat in considerare venitul din concediul de maternitate (luat de la inceputul lunii noiembrie) sau se vor considera 11 luni lucrate, a 12- luna fiind decembrie 2022? Ma intereseaza acest aspect din cauza indemnizatiei. Multumesc!
Pentru luna nașterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizația de maternitate.
Indemnizatie copil
Byanka30
Buna seara,lucrez int-un salon de foarte mult timp in martie am ramas insarcinata,in aprilie mi-au facut acte pot benefica de indemnizatie ? Va multumesc! (vezi toată discuția)