avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, codul muncii prevede ca salariatul sa fie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, codul muncii prevede ca salariatul sa fie de acord ...

Buna ziua, codul muncii prevede ca salariatul sa fie de acord cu detasarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 22 Decembrie 2022
Potrivit art. 46, alin (3) din Codul muncii, salariatul poate refuza detașarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepțional și pentru motive personale temeinice.
Mai trebuie reținut faptul că prin detașare se poate modifica și felul muncii, dar numai cu consimțământul scris al salariatului.
Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.

In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 în 6 luni.

Detaşarea este obligatorie pentru salariat, pentru prima perioadă, de cel mult un an. Însă pentru prelungirea detaşării este necesar acordul său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare personal medical arusteicarmen arusteicarmen Care este legea care permite medicilor de familie sa isi detaseze asistentele medicale in spital? Acestea ajungand sa lucreze in spital fara sa dea niciun ... (vezi toată discuția)
Detasarea DANTE ALEXA DANTE ALEXA Ma intereseaza care este limita la care se poate face detasarea unei persoane dupa ce isi da acordul personal cu detasarea. (vezi toată discuția)
Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de ... Simona radu Simona radu Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de la o structură la o altă structură? (vezi toată discuția)