avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva din valoarea reziduala a masinii luate in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva din valoarea reziduala a masinii luate in leasing

Va prezint urmatoarea speta: in decembrie 2006 am incheiat un contract de leasing pt achizitionarea unei autoutilitare. La incheierea contractului am depus o garantie de 7300 euro, contravaloarea a 35% din valoarea masinii. In aceasta garantie a fost inclusa si valoarea reziduala a masinii de 4000 euro, lucru specificat in contractul de leasing. Atunci am dedus tva-ul din intreaga factura ce reprezenta garantia .
In 30 decembrie 2009 s-a finalizat contractul de leasing si, in vederea transferului de proprietate mi s-a stornat garantia: am primit 3 facturi - una cu storno garantie, adica "-7300 euro", una cu valoarea reziduala de 4000 euro si una cu 3300 euro ce a fost luata ca ultima rata.
Din mai 2009, conform unei oug, nu se mai deduce tva din valoarea reziduala a masinii.
problema care se pune: valoarea reziduala am platit-o in 2006, inclusa in factura mare de garantie si o primesc facturata din nou in 30 decembrie 2009 cand mi se trimit facturile in vederea transferului de proprietate. Pot eu sa deduc tva din valoarea reziduala? Intru sub incidenta legii din 2006 sau sub incidenta oug din 2009?
Am mare nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: babi01 , utilizator 11:59, 14 Aprilie 2010
:hm: nu ma poate ajuta nimeni? Luni trebuie sa depun declaratiile la finante #-o
daca e autoutilitara exceptata de la prevederile art 145^1 cod fiscal nu aveti de ce sa va faceti probleme.

daca nu, nu veti putea deduce tva aferenta, deoarece in 2006 la semnarea contractului de leasing nu va puteati exprima optiunea de cumparare a autovehicului, acest lucru fiind posibil numai dupa trecerea a 12 luni consecutive, deci chestia cu plata taxei reziduale la inceputul contractului pica.
m-am uitat pe art. 145^1 cod fiscal. Autoutilitara mea nu e destinata transportului de persoane ci transportului de marfa. Are sarcina totala pana in 3500 kg si 3 locuri in fata: a soferului + 2. Sa inteleg ca pot deduce tva-ul ? Multumesc:D
sigur ca da.
Buna ziua,


imi puteti spune va rog si unde anume (pe ce rand din decontul de TVA) se completeaza tva-ul din val. reziduala, in conditiile in care am incheiat un leasing cu Austria pentru un camion.


Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Se restituie tva la o masina in leasing pe societate ? Eugen Enescu Eugen Enescu buna ziua, se restituie valoarea TVA la o masina achizitionata in leasing pe societate? cand? la sfarsitul leasingului cand cumperi masina de la ei ca practic ... (vezi toată discuția)