avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pentru o suspendare provizorie mi s-a cerut o taxa de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pentru o suspendare provizorie mi s-a cerut o taxa de timbru de ...

Pentru o suspendare provizorie mi sa cerut o taxa de timbru de 1000 ron si cautiune, din motiv ca vream sa nu aman procesul de suspendare nu am contestat taxa judiciara de timbru tinand cont ca pentru o suspendare taxa ar fi de doar 50 ron , dar suspendarea mea fos respinsa cum pot sa recuperez taxa judiciara ?
Cel mai recent răspuns: roznovatstefan , utilizator 10:39, 10 Iunie 2023
Buna seara,

OUG 80/2013 prevede la art 45 cazurile generale ce pot constitui temeiuri de restituire a taxei de timbru judiciar achitate de către persoanele fizice sau juridice:
a) când taxa plătită nu era datorată;
b) când s-a plătit mai mult decât cuantumul legal;
c) când acţiunea sau cererea rămâne fără obiect în cursul procesului, ca urmare a unor dispoziţii legale;
d) când acţiunea corect timbrată a fost anulată în condiţiile 200alin. (3) din Codul de procedură civilă sau când reclamantul a renunţat la judecată până la comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât;
e) când, în procesul de divorţ, părţile au renunţat la judecată ori s-au împăcat;
f) când contestaţia la executare a fost admisă, iar hotărârea a rămas definitivă;
g) în cazul în care instanţa de judecată se declară necompetentă, trimiţând cauza la un alt organ cu activitate jurisdicţională, precum şi în cazul respingerii cererii, ca nefiind de competenţa instanţelor române;
h) când probele au fost administrate de către avocaţi sau consilieri juridici;
i) în cazul în care participantul la proces care a fost recuzat se abţine sau dacă cererea de recuzare ori de strămutare a fost admisă;
j) în alte cauze expres prevăzute de lege.

Avand in vedere ca cazul dvs. nu se regaseste in cele prevazute de lege, taxa judiciara de timbru nu va fi restituita, din pacate.

O seara frumoasa!
Pai sa platit mai mult decat legal.Si in plus contestația la executate e in curs.
Ar fi trebuit sa formulati o cerere de reexaminare a taxei judiciare de timbru in termen. Fiind necontestata, taxa de 1000 ron ramane „buna de plata”.
Deci s-a terminat procesul am castigat iar aici am adus in vedere OUG 80/2013 b) când s-a plătit mai mult decât cuantumul legal; si mi s-a acceptat cererea mi se va restitui 950 inapoi, asadar cand nu sunteti 100 la 100 sigur pe ce spuneti numai da-ti sfaturi degeaba .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa timbru partaj leona777 leona777 buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog. Am deschis proces de partaj impotriva fostului sot, ptr ca nu dorea sa vindem casa, am platit taxa timbru ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa judiciara fgeorgeta fgeorgeta Va rog sa-mi spuneti care este procedura recuperarii taxei judiciare de timbru care a fost taiata pe numele unui CAR in scopul punerii in execuare a unor ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru cerere recuzare / stramutare - conflict de munca florinho florinho Cererile de recuzare si stramutare aferente unui conflict de munca sunt scutite de taxa de timbru, in baza art. 270 din Codul Muncii, sau se taxeaza normal, ... (vezi toată discuția)