avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am inchiriat apartamentul proprietate comuna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am inchiriat apartamentul proprietate comuna

Bună ziua. Am închiriat apartamentul proprietate comuna cu soțul eu, cu contract doar pe numele meu. Pot, începând din 2023 sa fac contract separat, jumătate fiecare? În acest caz, dacă suma obținută din închiriere nu depășește 6 salarii minime la fiecare, trebuie plătit Cass-ul? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorelada , utilizator 17:46, 26 Decembrie 2022
Nu puteați sa fi inchiriat și sa depuneți declarație unica doar dumneavoastră dacă fiecare are in proprietate 50% din imobil. În caz de control, o sa i se impună și celuilalt coproprietar impozit de plata restant.
Impozitul a fost plătit pentru întreaga sumă, nu doar jumătate. Nu am știut până acum că dacă apartamentul este trecut pe numele amândurora, trebuie să plătim separat impozit, atâta timp cât suntem o familie. Ce va trebui sa facem de acum încolo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass venituri din chirii Meseriasul Meseriasul Buna ziua, daca am 2 apartamente si le inchiriez, iar la unul contractul de inchiriere este pe numele meu, iar la cel de-al doilea, pe numele sotiei, mai ... (vezi toată discuția)
Ce plateste o persoana fizica pentru venitul realizat din inchiriere apartament? dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Suntem doi frati coproprietari la un apartament mostenit. Vrem sa inchiriem acest apartament. Va rugam sa ne spuneti: 1. Ce trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)