avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Articolul 349, 350 cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Articolul 349, 350 cod penal

Buna ziua, este vorba despre un accident de munca, am primit de la medicul legist 8 , 9 zile de ingrijiri medicale. problema ar fi ca am ramas cu o cicatrice de 2 centimetri la nas desi am fost cusut la spital. Ma intereseaza in privinta daunelor materiale plata unei operatii estetice cu laser dar deocamdata nu am gasit un doctor sau clinica care sa imi spuna daca se poate face operatia si cum va iesi, iar daca nu voi reusi sa gasesc o metoda de a repara cicatricea sa cer daune morale. In procesul verbal de constatare a accidentului de munca am iesit de vina pentru faptul ca am cazut de pe o scara de 98 cm inaltime, iar angajatorul pentru faptul ca nu am avut efectuate analizele medicale/aviz psihologic la angajare cu privire la lucrul la inaltime, iar firma cu care avea contract firma angajatoare de prestari servicii, locul unde sa si intamplat accidentul a fost gasita raspunzatoare pentru faptul ca nu a fost semnata fisa de instruire colectiva din partea mea fiind vorba de un santier in constructii. ma intereseaza sa stiu daca aceste raspunderi intra in articolul 349 -350 cod penal. Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2023
gheil, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:57, 16 Ianuarie 2023
Chiar daca m-am constituit parte civila in urmarirea/cercetarea penala, mai pot deschide actiune in instanta civila pentu aceleasi pretentii din urmarirea penala ? Va mutumesc !
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
gheil, utilizator
Cercetarea penala va dura. Personal, nu cred ca dosarul se va trimite in judecata. Luati legatura cu un avocat si daca doriti, deschideti actiune in civil. Responsabilitatea retinuta si in sarcina dvs. la producerea evenimentului poate conta in defavoarea dvs., in hotararea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de cercetare urmarire penala vs actiune civila gheil gheil Buna, sunt parte vatamata intr-un dosar de cercetare a urmarii penale anchetate de politie sub supravegherea procurorului de caz. Deocamdata nu sa stabilit ... (vezi toată discuția)
Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, in cazul unui accident de munca cu ITM, spitalizare 14 zile si reluarea muncii dupa concediul medical de o luna de zile, dupa cercetarea ... (vezi toată discuția)
Accident de munca -raspundere ssm rev3enge rev3enge Buna ziua. Am rugamintea sa ne ajutati cu urmatoarea speta...angajat al societatii cu fise SSm , PSI la zi, cu autorizatii, cursuri ok..exercita atributiile ... (vezi toată discuția)