avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua . Am un credit ipotecar prima casa și ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua . Am un credit ipotecar prima casa și ratele sau dublat ...

Buna ziua . Am un credit ipotecar prima casa și ratele sau dublat in jumătate de am . Este legal că băncile să mărească dobânzile atât de mult , care este pragul până la care se pot marii ratele și ce protecție legală avem împotriva acestui lucru ?
Cel mai recent răspuns: AlexCMA , utilizator 15:20, 8 Ianuarie 2023
21. O primă categorie este reprezentată de notificările prin care consumatorii solicită exclusiv echilibrarea contractului de credit în curs de derulare. În cadrul acestei categorii, unii consumatori pun băncii în vedere că, dacă nu se realizează adaptarea amiabilă a contractului, se vor adresa instanței de judecată. Alți consumatori consideră și indică expres băncii că aceasta are dreptul să conteste notificarea în condițiile Legii nr. 77/2016. Prin urmare, poziția consumatorilor nu este una unitară: unii induc ideea că notificarea în vederea echilibrării contractului nu este asimilată unei notificări de dare în plată, în timp ce alții consideră că ea este asimilată notificării de dare în plată și că banca nu se poate elibera de efectul suspensiv al notificării de dare în plată cu privire la obligațiile debitorului decât dacă contestă notificarea, în condițiile speciale ale acestei legi și obțin anularea notificării.

pe scurt:mergi la banca si cere echilibrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce as putea sa fac sa pot relua plata ratelor? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Care este modalitatea de reluare a plata ratelor catre banca? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Legea darii in plata dalida_2009 dalida_2009 Buna ziua, Se poate beneficia de legea darii in plata, in cazul in care la adresa respectiva (casa + teren) a fost inregistrat un punct de lucru sau un ... (vezi toată discuția)