avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. Acum, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. Acum, cateva ...

Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. Acum, cateva zile am fost " controlat" de catre cei de la RATB ( controlori) urcandu.ma in autobuz am cumparat biletul instant prin aplicatia lansata de catre RATB. Aceea domna amabila care a efectuat controlul mi.a comunicat in termeni nu foarte politicosi cum, ca trebuiq sa iau bilet virtual inainte de a ma urca . INTREBARE. Cum si cand sau la ce interval de timp este legal sa taxezi? Tinnd cont ca, acum taxand un bilet incepe sa , se scurga valbilitatea unei calatorii( o, ora si treizeci de min fiind valabila o calatorie). Cu multumiri .


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

e vorba de recomandări, în link-ul pus de dvs., nu este vorba de un regulament.

@nasu999 are dreptate:dacă expiră timpul pentru care ai plătit și încă nu ai ajuns la destinație, trebuie să faci o nouă plată fiind în autobuz! ..,. mergand pe logica dvs. că trebuie să faci plata cu câteva secunde înainte de a te urca în autobuz, înseamnă că în acest caz, la prima stație cobori, faci plata și te urci înapoi. ... aberant!!!

Nu mai spun că, personal, mi se pare imposibil să faci plata în câteva secunde: trebuie trimise două sms-uri. pentru fiecare în parte se așeteaptă procesare între 10 și 15 secunde. Per total înseamna jumătate de minut. In acest interval de timp, autobuzul deja pleacă din stație.
Dacă mai ai și un copil mic după tine și bagaj, este clar că cele 30 de secunde sunt insuficiente și clar va trebui plătit în timp ce aștepți autobuzul în stație.

Și cum plata prin sms presupune acceptarea unui timp limitat de călătorie, timp care curge din momentul acceptării și trimiterii sms-ului de confirmare, înseamnă că în costul biletului de călătorie intră și timpul în care stau în stație așteptând autobuzul.




Adevarat,sunt recomandari de calatorie si daca nu sunt respectate,se primeste amenda.
Se trimite un singur sms,nu doua.Se trimite un sms si aproape imediat se primeste un sms cu confirmarea platii si valabilitatea.O calatorie este valabila 90 minute pentru transportul de suprafata.
Eu am platit amenda din aceeasi cauza.Am trimis sms cand deja eram in autobuz.Am cerut sa vad baza legala pentru care primesc o astfel de amenda din moment ce nu calatoream fraudulos.Pe site-ul stb scrie ,,recomandari'' de calatorie,iar pe telefonul controlorului care a aplicat amenda,scria ,,regulament''.
Pentru ei se pare ca recomandari sau regulament inseamna acelasi lucru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îmi pare rău să vă contrazic, dar sunt două sms-uri: după primul sms trimis, se primește un sms automat, care te informează despre suma cu care vei fi taxat și îți cere acordul. Asta presupune o altă operație pe care trebuie să o execuți în câteva secunde, în care trebuie să tragi si de bagaje și să fi atent la copil, să fi atent când urci copilul și bagjele în autobuz, etc....

Adevărat, că operația este extrem de simplă dacă ești în plimbare de plăcere și nu ai bagaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda ratb - plata prin sms ictin ictin Buna ziua, Am o mica problema cu o amenda RATB. Sa va povestesc pe scurt situatia. Astazi m-am urcat in autobuz RATB, mijloc de transport pe care il ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o situatie din aceasta dimineata din stb ... Denis-Stefan Denis-Stefan Buna ziua! Am si eu o situatie din aceasta dimineata din STB cu un domn controlor. Chiar in secunda in care am dat sa urc in autobuz, scriam mesaj catre STB, ... (vezi toată discuția)