avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj in italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj in italia

am lucrat cu contract de munca in italia pe perioada determinata cite 3 luni pe an , in ;2007, 2008, 2009. pot beneficia de indemnizatie de somaj , din partea statului italian, cum trebuie sa procedez/, multumesc
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 22:53, 18 Martie 2010
da ai putea.dar fiind in 2010 nu stiu in ce masura mai poti primi indemnizatia de somaj pe 2008 si 2007. oricum pentru 2009 si sper sa nu fie prea tarziu trebuie pana pe 31martie cel mai tarziu adica si mai inainte, chiar acum imediat zilele astea sa te duci la INPS si sa faci domanda pentru somaj. trebuia sa te duci deja la INPS sa te interesezi daca zici ca de 3ani tot lucrezi pe acolo. oricum trebuie sa te duci la INPS cat mai repede cu actele pe care le ai, cu copie dupa buletin (roman, nu neaparat italia), copie codicele fiscal. ar mai fi trebuit sa te inscri la oficiul de colocament ca ai ramas fara munca adica pe listele de somaj ca si somer dar....vezi ce mai poti face. oricum iti doresc bafta si...nu-i lasa! sa-ti dea somaj! i-ati banu ca nu doare...pe nimeni!
poate mai dai raspuns aici cu ce ai rezolvat!
multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi somaj din italia? desentzano desentzano Buna ziua! In septembrie 2007 am plecat ln italia si tot ln aceeiasi luna mi-am facut si codicele fiscale,ln octombrie 2007 m-am angajat prin intermediul unei ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia ralucaandreea ralucaandreea buna ziua eu am lucrat in anul 2008 2 luni in italia pe numele de fata apoi in anul 2010 2011 am lucrat pe alt nume pentru ca mam casatorit miam bagat actele ... (vezi toată discuția)
Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)