avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Comanda de pe ebay Anglia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Comanda de pe ebay Anglia

Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt mostre iar valoarea totală este undeva la 200 de euro. Transportul s-a făcut cu firma de curierat UPS. La sosirea în țară sunt contactat de reprezentantul firmei de curierat care îmi cere anumite formalități pentru vamă. Completez documentele, solicit număr eori de la ANAF, traduc factură și le trimit unde mi se cere. În decursul zilei de astăzi primesc email de la reprezentatul UPS care îmi spune că vama refuză să îmi elibereze coletul pe persoană fizică deoarece prezintă aspect comercial. Într-un final reușesc să iau legătura cu lucrătorul de la vama respectivă care îmi spune același lucru : Nu vă putem elibera coletul decât pe persoană juridică. Menționez că m-am angajat să plătesc toate taxele către stat pentru respectivul colet. De asemenea nu dețin PFA sau SRL. Este normal să nu mi se elibereze acest colet? Deci cu toate că vreau să plătesc toate taxele către stat vama refuză să îmi elibereze coletul? Este legal ceea ce fac cei din vamă? Ce pot face mai departe ca să intru în posesia coletului? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mp36 , utilizator 17:13, 13 Ianuarie 2023
Vamesul ala face un abuz imens. Ce treaba are el cu destinatarul inafara de a calcula taxele vamale aferente importului? Pe factura cine este cumparatorul aluia trebuie sa-i faca vama. Punct. Daca nu ma insel toate firmele astea de expeditie internationale au un vames al lor, nu alearga cu coletele prin vama. Apoi FedEx si UPS parca au aceasi companie mama la baza si eu personal voi evita pe viitor sa fac expeditii cu acestea doua in si dinafara UE. Am doua experiente neplacute la niste importuri din China. Degeaba aveam factura furnizorului, firmei de la care am cumparat, degeaba le-am indicat adresa web de pe AliExpres cu produsul listat au luat ca pret de referinta ultima listare (intre timp (2 luni) produsul urcase ca pret pentru ca se vindea si , au pus de la ei pretul aproximativ, mult mai mare si binenteles taxele aferente plus transportul prin ei.....una peste alta taxele au reprezentat aproape 40% din valoarea produsului si produsul in sine a costat mult.. Intre timp am apelat la DHL si ma declar multumit.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
Cik22, utilizator
Până la urmă am găsit o persoană dispusă să mă ajute ca să scot coletul din vamă,dar de data asta le mai trebuie ceva. CPNP- cosmetic products notification portal. Adică documente de conformitate a produselor cosmetice de la vânzătorul din Anglia de pe ebay. Vă dați seama că acesta nu are așa ceva, fiind persoană fizică. Îmi rămâne doar opțiunea să fac retur coletului,lucru care mă costă 200 de euro prin firma de curierat cu care l-am adus.UPS. Din Anglia costul a fost de 30 de euro. Trăim în România și toți ne fură după cum vor.

Cik22 a scris:

Vamesul ala face un abuz imens. Ce treaba are el cu destinatarul inafara de a calcula taxele vamale aferente importului? Pe factura cine este cumparatorul aluia trebuie sa-i faca vama. Punct. Daca nu ma insel toate firmele astea de expeditie internationale au un vames al lor, nu alearga cu coletele prin vama. Apoi FedEx si UPS parca au aceasi companie mama la baza si eu personal voi evita pe viitor sa fac expeditii cu acestea doua in si dinafara UE. Am doua experiente neplacute la niste importuri din China. Degeaba aveam factura furnizorului, firmei de la care am cumparat, degeaba le-am indicat adresa web de pe AliExpres cu produsul listat au luat ca pret de referinta ultima listare (intre timp (2 luni) produsul urcase ca pret pentru ca se vindea si , au pus de la ei pretul aproximativ, mult mai mare si binenteles taxele aferente plus transportul prin ei.....una peste alta taxele au reprezentat aproape 40% din valoarea produsului si produsul in sine a costat mult.. Intre timp am apelat la DHL si ma declar multumit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere colet in vama... este posibil? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa comand multe produse cosmetice si de ingrijirea personala... circa 1000 produse. Suntem 10 colege si pt a nu achzitiona separat, am ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)