avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bunuri declarate abandonate
Discuție deschisă în Executare silită

Bunuri declarate abandonate

Bună ziua,

În anul 2016 "X" a câştigat un imobil la licitație.
În luna decembrie 2018 s-a efectuat evacuare silită debitorului, iar bunurile respectivului au rămas sub custodia titularului imobilului. După cât timp sunt declarate abandonate bunurile?
Menționez faptul că executorul cu care s-a făcut evacuarea nu a vrut să-i facă nicio somație pentru ridicare bunuri, a tot aşteptat ca debitorul să vină să-şi ia lucrurile de acolo.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:10, 29 Mai 2019
Nu era nevoie sa faca executorul puteti sa faceti si dvs prin av si sa transmiteți o notificare prin posta cu confirmare.
Exact, formulați dvs o notoficare prin avocat, acordându-i și un termen rezonabil!
Dacă nu le ridică, puteți formula acțiune în instanță solicitând daune.
Apreciez că în speța dvs nu putem
vb de un caz de dobândire a dreptului de proprietate cf art 941 Cod Civil!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ... balasoiu nicol balasoiu nicol Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . a fost cumparat in urma vanzarii - executare silita. In anul 2018, s- a recurs la evacuarea dim ... (vezi toată discuția)
Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ... Verorusu Verorusu Buna seara! Mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . A fost cumparat in urma vanzarii ( o executare silita), printr-un executor judecatoresc. In anul ... (vezi toată discuția)
Bunuri neridicate din imobil executat silit paunescusorin paunescusorin in urma dobamdirii (adjudecarii) unui imobil achizitionat la licitatie,si dupa ce sa procedat la evacuare fortata de catre executor cu poloitie etc, bunurile ... (vezi toată discuția)