avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In ce conditii se poatea face un partaj in functie de veniturile sotilor?
(raportul sot/sotie fiind cca. 3 / 1 )
Bunurile dobandite inainte de casatorie (prin sentinta definitiva de partaj cu prima sotie) se impart din nou ?
Un imobil care a fost finalizat ( ca si constructie )inainte de data casatoriei, iar in perioada casatoriei s-au facut doar amenajari interioare cum se imparte( imobilul a fost mentionat si-n primul partaj cu prima sotie)
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:51, 8 Februarie 2010
Stimata Dn Ioana,
Va rog spuneti-mi cum se poate efectua un divort rapid dacă sotii nu convin asupra variantei ”cu acordul partilor”.
Ce pasti trebuie sa urmez?
Daca sotii nu sunt de acord asupra tuturor aspectelor referitoare la divort, "rapiditatea" divortului poate dura si doia ani data fiind existenta situatiilor in care o parte poate cere amanarea si a cailor de atac (apel, recurs).
daca partile nu se inteleg asupra tuturor aspectelor procesuale, procesul de divort poate dura de la 6 luni la un an, pe fond.
depinde si de probatoriul administrat in cauza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)
Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)
Partaj lulita lulita in timpul casatoriei ,mai exact laun an si ceva fostul meu sot a dobandit prin act de mostenire casa in care locuim,casa la care am facut ff multe ... (vezi toată discuția)