avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare discretionara a bonusului de telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare discretionara a bonusului de telemunca

Buna ziua,

Cred ca multi dintre noi stiu deja de existenta unor platforme online unde se incarca sume de bani pe care salariatii le pot folosi pentru a-si achizitiona diverse beneficii materiale.

In practica, salariatii au posibilitatea de a-si incarca diverse bonusuri ocazionale pe aceasta platforma si pot folosi soldurile pentru a-si achizitiona singuri beneficiile materiale disponibile.

Unul dintre beneficii este acel bonus pentru telemunca de 400 RON. Sistemul functioneaza astfel: telesariatul isi foloseste soldul din platforma pentru a achizitiona aceste beneficiu, societatea ii incarca la final de luna numarul de zile de telemunca pentru a i se reproportiona acel bonus (nrZ telemunca / nrZ lucratoare *400) iar salariatului i se transforma, la alegere, acest bonus in vouchere pe diverse platforme (eMAG, elenfant.ro, Orange, etc).

In contabilitate suma se va incarca ca bonus de telemunca, in baza raportului trimis de aceasta platforma catre societate.

Intrebarea este: Fiind clar ca acest bonus va fi acorda discretionar, doar celor care-si folosesc sumele din bonusuri ocazionale, poate fi considerata discriminare la adresa celor care nu-l primesc?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
AphisG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:44, 16 Ianuarie 2023
Dați detalii despre ce înseamnă ”discreționară”. Banii care pot fi acordați unui telesalariat sunt în sumă maximă de 400 de lei, care se dă proporțional cu numărul de zile din lună lucrate, deci teoretic nu pot fi acordați după bunul plac al angajatorului.
Poate diferența vine de la numărul de posturi.
Acel bonus se acorda numai celor care lucreaza in telemunca si , ca atare, nu poate fi considerat ca fiind discriminatoriu.
V-ați editat mesajul după ce v-am răspuns. Corect era să scrieți nou mesaj.
Asta asa este. Dar este discriminatoriu in raport cu cei care lucreaza in telemunca, dar nu au bonusuri ocazionale pe care si le incarca pe platforma si, prin urmare, nu-si pot incarca acest bonus de telemunca?
imi cer scuze. este ciudat, l-am editat la 5-10 minute dupa publicare.

Manuela Rășină a scris:

V-ați editat mesajul după ce v-am răspuns. Corect era să scrieți nou mesaj.

Alte discuții în legătură

Decontare costuri telemunca AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Avand in vedere modificarea CF prin care angajatorul poate deconta telesalariatilor suma de 400 lei/luna fara a solicita documente ... (vezi toată discuția)
Sprijin 2500 lei pentru telesalariati part time feliciaND feliciaND Buna ziua, Intrucat s-a publicat legea 282/2020 privind extinderea sprijinului de 2500 lei/telesariat si pentru perioada starii de alerta, va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Diurna vs telemunca luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pentru un angajat aflat in telemunca se poate acorda diurna si costuri cazare ?Si daca nu se poate, atunci care e ... (vezi toată discuția)