avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Salut tuturor ! In 2018 s-a deschis un dosar penal ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Salut tuturor ! In 2018 s-a deschis un dosar penal pentru etnobotanice ...

Salut tuturor !
In 2018 s-a deschis un dosar penal pentru etnobotacine si in lipsa s-a dat un an cu executare. S-a decis ca era fara drept.de vanzare o cantitate de 25g substanta vegetala. La aproape 5 ani de atunci dosarul nu mai este pe site.ul oficial.
Intrebarea mea este...exista drept la un nou proces cu drept de aparare?
Se mai prescriu faptele daca inculpatul nu este gasit?
Ce este mai bine de facut si ce se poate intampla ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:53, 15 Ianuarie 2023
Eu mereu atrag atenția ca judecata în lipsa prezintă risc ridicat de pedeapsă cu executare în regim penitenciar.

În cazul dvs. este vorba de precscriptia executarii pedepsei închisorii.

Este altceva fata de ceea ce știți ca scapa inculpații acum.
Este alt regim juridic.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare MISAMIHAI MISAMIHAI Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul x la o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei ... (vezi toată discuția)
Citatie BIGHY BIGHY Mai deranjez cu o intrebare: daca pe citatia primita scrie ca nu este prezenta obligatorie a inculpatului, de ce pe site-ul ministerului justitiei scrie ... (vezi toată discuția)
Imi poate raspunde cineva!!!!???? ce sa inteleg ? multumesc ioanax ioanax Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal indice 1 si 5, art 71 alineatul 5 Caseaza in parte ambele hotarari, inlatura art. 86 cod penal ... (vezi toată discuția)