avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara Am un prieten care a divorțat în urma cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara Am un prieten care a divorțat în urma cu 2 ani După ...

Buna seara Am un prieten care a divorțat în urma cu 2 ani După divorț cei doi copii o fetiță și un băiat au fost încredințați mamei.La aproape un an de la divorț copilul a rămas în grija tatălui iar fetița în grija mamei..In decembrie 2021 mama a venit după băiat și l.a dus la ea dar în martie 2022 fetița a ajuns la tata iar băiatul înapoi la mama.Fetita este foarte atașată de tată și acum nu vrea sa plece înapoi la mama iar acesta îl amenința pe tata cu executare sa ii de a fetița cu toate că fetița este liberă să aleagă unde vrea sa stea și aceasta dorește să stea la tata.
Ce ar trebui să facă în acest caz tatăl?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 17 Ianuarie 2023
Tatăl sa ceara in instanta schimbarea locuintei copilului, ca fetita sa aiba locuinta la el
Sansele sunt mari daca fata vrea la tata si e maricica
Are doar 10 ani.
Dar ce se întâmplă dacă mama merge la executor?
Tata să se grăbească cu acțiunea în instanță. Poate cere si o hotărâre provizorie dar rapidă, care să stabilească domiciliul fetiței la el. Acțiunea rapidă se numește ORDONANȚĂ PREȘEDINȚIALĂ.

Dacă se grăbește, executarea silită nu va mai avea obiect.
Fetița având 10 ani va putea fi audiată de judecător.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E bine ca are 10 ani pt ca va fi ascultata in instanta.
Daca ar fi parinti cu capul pe umar, ar vb cu copilul sa afle de ce nu mai vrea la mama si poate ajung la un consens, sa stea si la tata, sa mai vina si la mamq sa nu se înstrăineze de frate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna luizaluize luizaluize Dupa divort cei 2 copii minori s-au impartit ,fata la tata ,baiatul la mama,apoi am schimbat copiii,dar nu in mod oficial,fata anul acesta implineste 18 ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Poate forța minora? Bereschi  Janos Bereschi Janos Bună ziua. Pe acte custodia fetiței mele de 13 ani este la mama sa. Dar de 2 ani fetița se afla la domiciliul meu. Eu o cresc,este aici în Cluj la ... (vezi toată discuția)