Tatal meu a suferit un accident de munca cu rezultarea unor hematoame la cap,coaste rupte si mai multe...dar seful neavand contract de munca a declarat altele; ca sa obtin un certificat medico legat ce trebuie sa fac?
Sesizati ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. ITM va obliga angajatorul sa cerceteze evenimentul produs si sa inregistreze CIM pentru tatal dvs. Probabil, angajatorul va primi o amenda contraventionala.
Daca este AM (dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM), victima va putea beneficia de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP,
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Accident munca
Tonny100611
Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)