avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... am primit pe cuponul din dec /22 674 lei pe care scrie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

am primit pe cuponul din dec /22 674 lei pe care scrie pensie ...

am primit pe cuponul din dec /22 674 lei pe care scrie pensie 555 si 116 supliment in luna in luna februarie ptr ianuarie cit voi primi? nu se da dublata pensia?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:36, 20 Ianuarie 2023
Pensiile nu se platesc cu o luna in urma , ci pe luna curenta . Deci , in februarie incasati pensia pe luna februarie , nu pentru ianuarie . Pensiile nu s-au dublat niciodata de la o luna la alta . Puteti foarte usor sa va calculati singur pensia , ultimul rand imprimat pe cuponul de pensie este cel unde scrie punctajul dvs. , este un numar cu 5 zecimale . Inmultiti acel punctaj cu 1785 lei ( cat e valoarea unui punct de pensie astazi ) si aflati valoarea pensiei dvs. Daca suma reiesita din calcul e mai mica de 1125 lei , veti incasa pensia minima ( de 1125 lei ) .
buna ziua e vb de pensie de handicap si pe cupon scrie ca este pensia din decembrie /22 de 674 lei si am intrebat daca aceasta pensie vine dublata in luna ianuarie multumesc de raspuns
Aceea nu e pensie , e indemnizatie de handicap . Despre aceste indemnizatii eu nu am informatii .
ok va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizația de handicap nu-i pensie, e doar o indemnizație, și are alt statut.

În ianuarie ați primit indemnizația pentru luna decembrie, și ați prim it și un supliment care nu este dublul indemnizației.

Persoanele cu dizabilități beneficiază, în 2023, de un ajutor unic. Astfel, conform OUG 168/2022, indemnizația care se acordă în această lună are următoarele valori:
pentru persoanele adulte:

368 de lei - pentru cele cu handicap grav;

279 de lei - pentru cele cu handicap accentuat;

64 de lei - pentru cele cu handicap mediu;
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe certificatul de invaliditate am gradul 3, medie, cu drept ... alexser24 alexser24 Pe certificatul de invaliditate am gradul 3, medie, cu drept de munca/patru ore. Am depus dosarul la casa de pensii Bucuresti. Voi lua 1125 ron(caz boala) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! recent am fost pensionat de invaliditate. am primit ... MeszarosM MeszarosM Buna ziua! Recent am fost pensionat de invaliditate. Am primit prima indemnizatie pe doua luni dar nu scrie niciunde cat e pensia lunara ? De unde pot sa aflu ... (vezi toată discuția)
Ce pensii se maresc de la 1 iulie 2017 si care este cuantumul efectv al indexarii acestora ? sharky48 sharky48 Buna ziua ! As vrea sa stiu mai exact,daca pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap se maresc de la 1 iulie 2017 si care este valoarea efectiva a ... (vezi toată discuția)