avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate trece absent nemotivat in data de 24 ianuarie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate trece absent nemotivat in data de 24 ianuarie dacă ...

Se poate trece absent nemotivat in data de 24 ianuarie dacă nu mă duc la lucru.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 21 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin Decizia nr. 22/2015, ÎCCJ a admis recursul în interesul legii declarat de Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, statuând că:
„În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 141 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, stabileşte că fapta angajatorului, de a desfăşura activităţi de comercializare cu amănuntul a produselor nealimentare în punctele de lucru din centrele comerciale, în zilele de sărbători legale prevăzute de art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu întruneşte elementele constitutive ale contravenţiei prevăzute de art. 260 alin. (1) lit. g) din această lege, atunci când angajatorul şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute de art. 142 din acelaşi act normativ”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere 30 si 1 decembrie Adriana68 Adriana68 Patronul nostru ne obliga sa venim la serviciu in zilele de 30 si 1 decembrie. Spune ca firma lui e particulara si face ce vrea. Este normal acest lucru ? ... (vezi toată discuția)