avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie ...

Dacă am indemnizația de hrana de 347 lei, este corect sa fie introdusa în salariul brut și sa ne oprească toate contribuțiile din aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 23 Ianuarie 2023
Ori este legal , ori nu ... ati postat doua raspunsuri contrare.

Cornel Vasile a scris:

Ori este legal , ori nu ... ati postat doua raspunsuri contrare.

Sunt două răspunsuri diferite, iar nu contrare.
Dacă indemnizația de hrană de 347 lei se adaugă salariului de bază și din venitul brut rezultat se rețin contribuțiile sociale, poate nu este corect, dar este legal.
Cea de-a doua variantă ( cu indemnizația de hrană- parte a salariului de bază brut) este foarte improbabilă și cu siguranță nelegală. Nu faptul că se rețin contribuții este nelegal, ci faptul că așa cum ați presupus dvoastră, ar fi parte a salariului de bază.
DECIZIA nr. 5 din 20 ianuarie 2020
referitoare la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 139 alin. (1) lit. a), art. 142 lit. s) pct. 3, precum și ale art. 157 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. sunt angajata că asistent personal al mamei mele. pe lângă ... anto_riana anto_riana Buna. Sunt angajata că asistent personal al mamei mele. Pe lângă salar îmi este acordat un spor de toxicitate de 338 și indemnizația de hrana 347. care ... (vezi toată discuția)
Buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ales un nou presedinte la asociatia de proprietari,eu fac parte din comitetul executiv.a fost ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizație de hrana normă parțială shony25 shony25 Sunt angajat contractual, cu normă parțială (4h/zi), într-o instituție publică de cultură. Pe același post este angajată încă o persoană, tot cu ... (vezi toată discuția)