avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! As dori sa transcriu masina fiicei mele pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! As dori sa transcriu masina fiicei mele pe numele ...

Buna ziua!
As dori sa transcriu masina fiicei mele pe numele meu fara prezenta ei. Masina mi-a dat-o mie, dar fara acte de vanzare sau donatie cand si-a cumparat alta. Este plecata in Belgia. Cum sa procedez? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 23 Ianuarie 2023
In municipiul in care locuiesc eu nici nu se poate pune problema sa poti inchiria de la primarie un loc de parcare pentru riverani daca nu esti proprietar al masinii , daca nu locuiesti in imediata apropiere a parcarii , sau daca nu ai ITP valabil . Nici alta masina nu poti parca pe acel loc - care e inchiriat pe masina cu nr. xxx . Daca schimbi masina , te prezinti la Primarie si-ti schimbi contractul pe noua masina . Sunt reguli destul de stricte , asta pentru ca locurile de parcare sunt foarte vanate . Si , daca masina nu e folosita o perioada mai indelungata si un “ doritor de parcare “ face o sesizare , politia comunitara verifica ( de doua-trei ori ) si , daca se confirma - de exemplu , daca proprietarul e plecat in strainatate o vreme - risti sa ti se rezilieze contractul si sa pierzi locul . Si asta pentru ca rolul acestor parcari este pentru masinile folosite de familie pentru nevoile sale , nu pentru depozitare a unei masini ne-necesare acesteia , pe spatiul public .
nu pentru depozitare a unei masini ne-necesare acesteia , pe spatiul public .

Deci daca pleci pt o vreme, trebuie sa te ingrijesti sa iti plimbe unul masina, sa o spele...
Si o masina primita in folosinta, e folosita pt nevoi personale, ale familiei, e ilogica cerinta sa fii proprietar. Poate fi si in leasing.
In fine, e de cercetat la nivel local.
Unde locuiti, doamna? Sa cercetam ce va trebuie.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc pierdere loc de parcare. bună ziua. eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. vreau ... Victoria-Viki Victoria-Viki Bună ziua. Eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. Vreau șă știu dacă există riscul să îmi pierd locul de parcare ptr că am ITP-ul expirat. ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)
Inchiriere loc parcare gigelas gigelas Buna ziua, Fiul meu a avut o masina si a inchiriat (prin licitatie) un loc de parcare,de la Primarie,in spatele blocului unde locuim. Ulterior,a vandut ... (vezi toată discuția)