avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Acum 1 an am cumpărat 1 masina pt o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Acum 1 an am cumpărat 1 masina pt o prietena ,trecând.o ...

Bună ziua!Acum 1 an am cumpărat 1 masina pt o prietena ,trecând.o în contract pe numele ei dar am făcut o chitanta cu vânzătorul ca de la mine a primit banii.Acum ea numai recunoște și zice ca masina este a ei ca este pe numele ei.Ne.am certat mi.a dat actele și cheile dar eu nu pot folosi masina .Cum pot sa.mi recuperez masina sau banii?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:42, 24 Ianuarie 2023
Masina unde e, adica la cine?
trecând.o în contract pe numele ei

Documetele sunt incheiate pe numele prietenei
dv ati incheiat document de mana care eventual poate fi depus drept dovada in instanta,in cazul in care dv promovati actiune impotriva proprietarului din actele vehicului
Masina unde e, adica la cine?

initiatorul topicului a precizat concret
mi.a dat actele și cheile dar eu nu pot folosi masina
Stiu sa citesc yno, scrie ca i-a dat actele si cheile, nu scrie ca i-a dat masina. Daca i-a dat-o, de ce nu o poate folosi, de jena? E stricata sau care e treaba?
Masina sta parcata într.un loc unde o poate vedea zilnic fiindcă a spus ca ma reclama la politie ca i.am furat masina și deci de 4 luni n.o folosește nimeni.Eu as vrea s.o dau în judecata dar nu știu dacă e suficient acea chitanta de mina,vânzătorul mi.a spus ca nu vrea sa vina martor la tribunal,dar îl voi cita dacă e cazul.Vroiam sa știu dacă a mai avut cineva asa speță,sa vad dacă as avea câștig de cauza la tribunal.Multumesc.
Dvs nu aveti dreptul la masina , ci la bani. Ii puteti pretinde suma de bani platita, in instanta.
In plus, consider ca puteti circula cu masina cat ea v-a dat cheile si actele .
Puteti pretinde in instanta sa aveti dreot de retentie, wdica sa pastrati bunul pana va da banii.
Mergeti la un avocat.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat urgent Amiriulian Amiriulian Revin tot in legatura cu casa. M.a sunat fosta concubina de Pasti daca am banii si i.am zis ca am doar 13.000 de lei ,bun,ne.am contrazis si a ramas sa o sun ... (vezi toată discuția)
Avocatnet italia: probleme mari cu vânzătorul la cumpărarea unei mașini, poliția nu mă ajută ContSters492652 ContSters492652 Buna ziua. Am cumparat o masina, de la o firma ce se ocupa cu masini second hand. Am mers cu respectivu sa facem contractu dupa e ma convins sa cumparat ... (vezi toată discuția)
Schimbare avocat dariaconstantin dariaconstantin Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie: Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un ... (vezi toată discuția)