avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Pot actiona in instanta pentru prelugirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Pot actiona in instanta pentru prelugirea perioadei ...

Buna ziua,
Pot actiona in instanta pentru prelugirea perioadei de primire a pensiei alimentare atata timp cat copilul nu a implinit inca 18 ani ? (ii va impli in luna martie a.c). Intreb deoarece as vrea sa evit implicarea lui de a actiona el in instanta la implinirea varstei pentru a nu periclita relatia dintre cei doi (tata -fiu). El este in continuare la liceu in clasa a XI. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:17, 26 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, copilul va putea cere pensia in instanta dupa implinirea varstei de 18 ani daca aveti hotarare pentru pensie numai pana la majorat. Cu conditia sa fie in continuarea studiilor dupa acea varsta.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
Madalina Pascu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aly2023 a scris:

Intreb deoarece as vrea sa evit implicarea lui de a actiona el in instanta la implinirea varstei pentru a nu periclita relatia dintre cei doi (tata -fiu).

Nu puteți face asta în locul lui.
Dacă spuneți că au o relație bună poate nici nu va fi cazul, ci va plăti de bunăvoie.
Actiunea introdusa acum poate fi pentru majorare pensie, dar va fi data tot pana la majorat.

Dupa 18 ani doar minorul devenit major are calitate procesuala activa de a si da in judecata parintele pentru a fi obligat la plata pensie cat se afla in continuarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea pensiei alimentare Daniel1971 Daniel1971 Buna ziua. Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortat din 2003 si instanta a dispus plata unei pensii de intretinere in procent de 25% din salariu ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major N044 N044 Buna ziua! Se da următoarea speța: - copil care curând împlinește 18 ani si beneficiază de pensie de întreținere din partea tatalui. Copilul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)