Buna seara, am de dat un raspuns pana luni. Directorul de la firma la care lucrez mi-a cerut ca sa aleg intre doua variante: ori imi fac cererea de demisie incepand cu 1 februarie ori imi va incheia contractul de munca firma, tot cu 1 februarie. Eu nu vreau sa plec, am doar 4 luni de cand m-a relocat, insistand sa renunt la alt loc de munca din orasul unde locuiesc. A zis ca pot sa nici nu mai vin la lucru in perioada de preaviz, numai sa scape de mine. Va rog frumos sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac. Chiar pot sa nu mai fiu prezent la lucru in perioada de preaviz si sa fiu platit? As avea timp sa caut ceva. Multumesc!
Buna seara, dnul director a incercat sa ma forteze sa-mi dau demisia ca sa nu-i blochez postul 6 luni desi nu am functie ci sunt angajat doar ca inginer. Mi-a zis ca-mi trimite actele si ca maine va fi ultima mea zi de lucru. Ce sa fac daca nu-mi da hartia, desi i-am cerut-o, ca e de acord ca sa nu vin la lucru in perioada preavizului? Poate sa ma dea absent nemotivat si sa nu ma mai plateasca? Va multumesc pentru raspuns!
Intr-adevar, exista posibilitatea sa va ponteze nemotivat daca nu aveti ceva scris privind acordul angajatorului sa lipsiti de la munca pe durata preavizului fara probleme.
hhs
Utilizator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti la serviciu pana in ultima zi de preaviz. Nu e neaparat necesar sa prestati o anumita activitate ci doar sa fiti acolo. Daca nu va depuneti demisia dupa incetarea CIM puteti solicita ajutor de somaj timp in care puteti sa va cautati alt job. Daca va dati demisia atunci nu mai primiti ajutor de somaj !! Indiferent cu ce articol va incheie firma CIM-ul daca nu ati facut vreo "boroboata" atunci nu aveti de ce sa va fie frica!!! Uitati-va inCIM poate trebuie sa va acorde si ceva compensatii, de aceea solicita sa va dati demisia!!!!
Zi buna si nu uitati : " EXISTA VIATA SI DUPA SERVICIU!"