avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, am de dat un raspuns pana luni. Directorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, am de dat un raspuns pana luni. Directorul de la ...

Buna seara, am de dat un raspuns pana luni. Directorul de la firma la care lucrez mi-a cerut ca sa aleg intre doua variante: ori imi fac cererea de demisie incepand cu 1 februarie ori imi va incheia contractul de munca firma, tot cu 1 februarie. Eu nu vreau sa plec, am doar 4 luni de cand m-a relocat, insistand sa renunt la alt loc de munca din orasul unde locuiesc. A zis ca pot sa nici nu mai vin la lucru in perioada de preaviz, numai sa scape de mine. Va rog frumos sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac. Chiar pot sa nu mai fiu prezent la lucru in perioada de preaviz si sa fiu platit? As avea timp sa caut ceva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaela.iovan , utilizator 11:39, 1 Februarie 2023
Va mulțumesc inca o data, multa sanatate va doresc. Poate va mai solicit in functie de derularea evenimentelor!
Buna seara, dnul director a incercat sa ma forteze sa-mi dau demisia ca sa nu-i blochez postul 6 luni desi nu am functie ci sunt angajat doar ca inginer. Mi-a zis ca-mi trimite actele si ca maine va fi ultima mea zi de lucru. Ce sa fac daca nu-mi da hartia, desi i-am cerut-o, ca e de acord ca sa nu vin la lucru in perioada preavizului? Poate sa ma dea absent nemotivat si sa nu ma mai plateasca? Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
Jenu68, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, exista posibilitatea sa va ponteze nemotivat daca nu aveti ceva scris privind acordul angajatorului sa lipsiti de la munca pe durata preavizului fara probleme.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la serviciu pana in ultima zi de preaviz. Nu e neaparat necesar sa prestati o anumita activitate ci doar sa fiti acolo. Daca nu va depuneti demisia dupa incetarea CIM puteti solicita ajutor de somaj timp in care puteti sa va cautati alt job. Daca va dati demisia atunci nu mai primiti ajutor de somaj !! Indiferent cu ce articol va incheie firma CIM-ul daca nu ati facut vreo "boroboata" atunci nu aveti de ce sa va fie frica!!! Uitati-va inCIM poate trebuie sa va acorde si ceva compensatii, de aceea solicita sa va dati demisia!!!!
Zi buna si nu uitati : " EXISTA VIATA SI DUPA SERVICIU!"
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va dați demisia pierdeți dreptul la subvenția de relocare

Alte discuții în legătură

Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi ... Ioana Gliga Ioana Gliga Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi dau demisia de la locul de munca dar nu sunt de acord sa mai merg din cauza ca nu se respecta ... (vezi toată discuția)
Demisie la solicitarea angajatorului ionyoctavian ionyoctavian Am un coleg care a fost chemat la director si i s.a propus sa isi de.a singur demisia...mentionez ca si.a facut treaba cu unele erori foarte mici pe care toti ... (vezi toată discuția)
Concediere angajati ava86 ava86 Angajat cu o ora pe saptamana care refuza sa isi dea demisia, in cazul in care firma se va inchide beneficiaza de preaviz? Va multumsc (vezi toată discuția)