avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de parcare nemenționat in promisiune V-C, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de parcare nemenționat in promisiune V-C, dar menționat ...

Loc de parcare nemenționat in promisiune V-C, dar menționat in Contractul V-C

Buna ziua,

Revin cu scenariul următor, adăugând o mențiune legată de promisiunea de cumpărare

-apartamentul a fost cumpărat in stadiul de plan, având un antecontract la baza.

-locul de parcare nu a fost menționat in promisiunea de vânzare-cumpărare deoarece la momentul respectiv nu se știa locația exactă a parcării, numărul total de parcări sau data finala a executarii (promisiunea include doar apartament+cota parte drum). Cu toate acestea, odată cu emiterea CF-ului pentru apartament, dezvoltatorul a confirmat ca la momentul dezmembrării parcării (al carei data nu era cunoscuta la momentul respectiv) va fi oferit și loc de parcare

-in contractul final de vânzare-cumparare (spre deosebire de promisiune), exista mențiunea “Având in vedere ca parcările nu au fost dezmembrate, subscrisa vânzătoare, ma oblig sa asigur drept de folosință asupra unei parcări cumparatoarei fără înscriere in cartea funciară pana la data operării dezmembrării acesteia, prețul vânzării incluzând și pretul parcării”.

Totusi, dezvoltatorul solicita acum plata parcării, susținând ca nu a fost inclusă.

Întrebare: care document este considerat valid? Ce poate fi luat in considerare? Faptul ca in promisiune nu era menționat sau faptul ca prin semnarea contractului de V-C care conține mențiunea “prețul vânzării incluzând și prețul parcării” dezvoltatorul se obliga sa ofere locul de parcare ca fiind parte din tranzacția deja încheiata? Este normal sa îmi fie solicitată din nou plata aferentă locului de parcare?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:07, 29 Ianuarie 2023
prețul vânzării incluzând și pretul parcării”.

Rezulta ca daca atiachitat c/v convenita bun imobil ati achitat si loc parcare
Dezvoltatorul nu are temei legal sa pretinda plata suplimentara loc parcare de vereme ce in contractul de vanzare cumparare este precizat ca include si pretul parcarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara as avea nevoie de o lămurire in legătura cu o problema ... Jessica123 Jessica123 Bună seara As avea nevoie de o lămurire in legătura cu o problema pe care o întâmpin momentan cu dezvoltatorul de la care am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Parcari imobil nou ovi1979 ovi1979 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un imobil nou in 2014. La momentul achizitiei dezvoltatorul nu vindea parcarile din subteran deoarece nu erau ... (vezi toată discuția)