avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum afectează suma salariului unui angajat diferitele ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum afectează suma salariului unui angajat diferitele impozite?

Bună ziua! Aș avea o întrebare:
Cum afectează suma salariului unui angajat diferitele impozite? (CAM, CAS, CASS, impozit pe venit).
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:42, 30 Ianuarie 2023
Simplu, iti scad veniturile din propria munca cu vreo 45%, venituri care merg catre stat si nu primeste mai nimic de la stat in schimbul lor.

Mai bine faceau educatie fananciara din clasa a 9-a pana intr-a 12-a si nu mai plateai nimic catre stat, te lasau sa -ti administrezi singur veniturile, sa pui bani deoparte pentru neprevazut ( boala, accident...), sa platesti polite de asigurare privata de sanatate si pentru pensie si consider ca erai mai castigat asa....
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
Ionut.ion, utilizator
@Ionut.ion nu la asta mă refer.
Adică, dacă salariul unui angajat depășește salariul minim cu o anumită sumă, aceasta nu creste impozitele? De la 45% in sus
Nu, din cate stiu, darile la stat sunt aceleasi, indiferent de salariu ( 25% pensie, 10% sanatate, deducerea-in functie de mai multe criterii, si apoi impozitul-tot 10%).
Mai sunt unele domenii, cum ar fi IT, constructii, agricultura... care au unele beneficii privitoare la aceste contributii
In Romania , astazi , cota de impozitare a salariului NU este o cota progresiva ( pe transe de venit ) . Cred ca asta va interesaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pensie! alx69 alx69 Care este motivul si temeiul legal al impozitarii pensiilor avand in vedere ca aceste venituri provin din niste sume deja impozitate? (vezi toată discuția)
Impozitele în cazul unei pensii de la pilonul iii II_Maria II_Maria Bună ziua, Privind impozitele în cazul unui pensionar cu pensie de 1000lei, care știu că nu se impozitează. Urmează să primesc aprox. 10000 de la ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensie militara achita achita Buna ziua. Sunt pensionar militar, supus impozitarii in trepte pe pensie necontributiva. Am primit pensia in ianuarie cu un impozit mai mare decat ma asteptam. ... (vezi toată discuția)