avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poate un avocat stagiar - colaborator sa aiba ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poate un avocat stagiar - colaborator sa aiba clientela proprie ...

Poate un avocat stagiar - colabortor sa aiba clientela proprie in interiorul formei de exercitare a profesiei la care colaboreaza?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudiu091 , utilizator 16:29, 2 Februarie 2023
Potrivit art. 217 din Statutul profesiei de avocat
(1) Avocatul colaborator nu are dreptul de a avea clientelă personală în afara formei de exercitare a profesiei la care colaborează.
(2) Orice client personal trebuie adus la cunoştinţa avocatului titular/coordonator al formei de exercitare a profesiei la care avocatul colaborator îşi desfăşoară activitatea.
(3) Lucrările profesionale efectuate pentru clientela personală a avocatului colaborator se vor efectua prin intermediul formei de exercitare a profesiei, iar în contractul de asistenţă juridică se va menţiona expres caracterul de "client personal" al avocatului colaborator.

Pe scurt: DA, avocatul stagiar colaborator poate avea clientela proprie numai in interiorul formei de exercitare si NU in afara ei.

Multumesc frumos, nu eram sigur daca se aplica prin analogie si stagiarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat ? netie netie Va rog spuneti-mi care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)