avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Bună Ziua! În urmă cu aproximativ 10 lunii de zile am produs un accident soldat cu victimă art 338, dar datorită faptului că m-am speriat foarte tare, am plecat acasă. Au trecut vreo 6 ore de la accident am văzut că nu mă caută nimeni, așa că am plecat la vecinul meu bun prieten care are un atelier de dezmembrări auto sa văd dacă are o oglindă de schimb, i-am cumpărat-o și am montat-o. Următoarea zii a venit un echipaj de poliție la mine acasă spunându-mi de ce sa întâmplat și mau luat cu ei la secție să dau declarații. După asta mau dus pe arest 24 de ore spunându-mi că nu am cum să stau mai mult acolo! Imediat după ce am ieșit de pe arest am căutat victima, am mers cu ea la notar i-am dat banii iar apoi am dus declarația la poliție să văd ce mai am de făcut, au spus că am de așteptat, că de regulă nu se va întâmpla mare chestie din tot dosarul, pentru că victima nu a avut zile multe de îngrijiri medicale(10-11)! În urmă cu câteva săptămâni am sunat personal la parchet și mi-au spus că dosarul se află la ei.
Dacă îmi poate spune cineva ce s-ar putea întâmpla? Sau de regulă cât aș mai putea aștepta mi sa luat și sânge am fost negativ si la alcool si la droguri iar depășirea a fost regulamentară
Ps: nu am antecedente penale, pemisul meu este eliberat de autoritățile austriece și am 20 de anii
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
Mariuuuuusssssss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariuuuuusssssss , utilizator 19:00, 2 Februarie 2023
O sa fiti trimis in judecata si condamnat.
Deci trebuie sa fac puscarie? Era sa lesin la munca sunt pe schimb de noapte
Art. 338
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
[ link extern ]

Ar trebuie sa va cautati un avocat.

Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
latka, moderator
Daca mi-as baga un avocat bun, as putea sa fac cumva sa imi recuperez permisul mai repede? Nu inteleg de ce as fii condamnat odata ce nu am consumat nimic, depasirea a fost regulamentara, si m-am impacat si cu victima, si in declaratii mi-am cerut scuze si ca toata procedura sa intimplat din cauza ca m-am speriat
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
Mariuuuuusssssss, utilizator
Era sa zic ce sa iti bagi si unde...
Cred ca nu realizezi ca vorbim de 2 fapte penale una de vatamare si una de fuga de la locul accidentului. Tu intelegi ca e penal? Vorbesti de permis si l-ai lasat pe ala lat pe sosea?
Nu o sa iei niciun permis, daca vei fi condamnat permisul va fi anulat, va trebui sustinut din nou examen.

Daca nu fugeaî ca un las, poate nu ajungeai nici in instanta, dar asa...poate se ajunge la o condamnare cu suspendare.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Dosar fuga de la locul accidentului scorpionul10 scorpionul10 Daca am fost scos de sub urmarie penala pentru vatamare din culpa(victima a avut 3 zile ingrijiri), se justifica inca mentinerea incadrarii de fuga de la ... (vezi toată discuția)
Accident cu un biciclist george_cosmin george_cosmin Buna ziua ma numesc George Cosmin si in urma cu o saptamana ma aflam in apropierea unei treceri de pietoni prevazuta cu denivelare de viteza.Din sens opus ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica accident de circulatie iu1ian iu1ian Pentru o încadrare juridica corecta, voi relata faptele, pe scurt. Erau condiții de vizibilitate excelente. Victima circula regulamentar, pe acostamentul ... (vezi toată discuția)