avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bun găsit tuturor! În data de 30.01.2023 m-am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bun găsit tuturor! În data de 30.01.2023 m-am prezentat cu ...

Bun găsit tuturor!
În data de 30.01.2023 m-am prezentat cu autoturismul la un service auto cu stație ITP, în vederea efectuării inspecției tehnice periodice. Precizez că 31,01 era ultima zi de valabilitate a inspecției anterioare, deci m-am prezentat la ITP cu o zi mai devreme.
Patronul service-ului s-a ocupat personal de efectuarea inspecției, care s-a făcut extrem de amănunțit, lucru care m-a bucurat, fiindcă pentru mine este foarte important ca mașina în care circul eu și familia mea să fie impecabilă dpdv tehnic.
După finalizarea și promovarea cu succes a inspecției, mi s-a aplicat stickerul corespunzător pe plăcuța frontală cu numărul de înmatriculare, mi s-a consemnat efectuarea ITP-ului în talon și mi s-a înmânat documentul scris care atestă efectuarea inspecției și starea tehnică bună a mașinii.
Astăzi, 1.02.2023, în jurul orei 16, am primit un e-mail trimis de pe adresa no-reply@drpciv.ro, având următorul text;
„Bună ziua,
Înmatricularea vehiculului marca DACIA, număr de identificare ******** şi număr de înmatriculare ******** a fost suspendată ca urmare a expirării inspecției tehnice periodice la data de 31-01-2022”.
Am mers imediat la service-ul unde s-a efectuat inspecția (care este aproape peste drum de blocul meu) și l-am găsit chiar pe patron, căruia i-am expus situația. Acesta a intrat pe pagina de verificare ITP a RAR (eu n-am apucat s-o accesez, că m-am grăbit să ajung la service după primirea mesajului), iar acolo scrie clar că „vehiculul cu seria caroseriei ****** este în evidența RAR și figurează cu ITP valabil până la 30 ian, 2024”.
Patronul service-ului mi-a spus că sunt al doilea client în mai puțin de o săptămână care primește un astfel de mesaj, cu toate că în baza de date se vede clar că ITP-ul a fost efectuat, fără să-mi poată da vreo explicație pentru această situație.
Urmează să trimit o petiție și la DRPCIV pentru a cere lămuriri, dar până vine răspunsul, vă întreb pe dumneavoastră ce se întâmplă dacă circul cu mașina, având în vedere că, de fapt, am ITP valabil?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
florinm., utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 16:58, 5 Februarie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aratati politiei certificatul de inmatriculare cu ITP valabil. Ce ati primit dvs. este un mesaj care se genereaza automat. E o greseala in baza lor de date.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dați-i imediat în judecată, în care cereți și daune. Luați-vă un avocat, cheltuielile de judecată le veți recupera. Numai așa se vor învăța minte acești incompetenți.
Problema este ca daca sunt gasiti vinovati platesc fraierii, adica noi, trebuie sa luptam toti pentru schikbarea legii, si toti functionarii statului sa raspunda pentru greselile facute cu averea personala, nu sa plateasca statul pentru ei daune, pentru ca tot noi alimentam statul, si ei pot gresi la infinit cand platesc altii pentru ei
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
Karapok, utilizator
Ciudata speta asta. Eu am cumparat o masina din Germania. Am luat numere rosii in noiembrie, ca sa fac demersurile de inmatriculare. In ianuarie am reusit sa fac RAR-ul si sa optin cartea de identitate a masinii si inmatricularea cu numere definitive. Am omis sa ma uit pe talon si eram convins ca in ianuarie peste 2 ani trebuie sa fac ITP-ul. In ianuarie. surpriza, vad ca ITP-ul aplicat de RAR expira in noiembrie cand am primit numerele rosii, desi ITP-ul a fost facut in ianuarie la optinerea inmatricularii definitive. Deci din noiembrie pana in ianuarie, masina era fara ITP. Nu am fost anuntat de nimeni... Am facut ITP-ul in ianuarie si totul este OK. Ciudat ca dumneavoastra ati primit a doua zi un asemenea e-mail.
Am inteles ca problema apare daca esti oprit in trafic , ti se ia talonul si placutele, amenda si faci ITP-ul la RAR , cu masina dusa pe platforma.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
dodoambra, utilizator
Asta se intimpla daca nu ai ITP valabil, dar pe certificatul de inmatriculare este . Ar insemna ca politisttul sa considere ca in certificat e un fals. Politistul se uita prima data in certificatul de inmatriculare nu are vreun terminal de interogare baze de date online.

dodoambra a scris:


Am inteles ca problema apare daca esti oprit in trafic , ti se ia talonul si placutele, amenda si faci ITP-ul la RAR , cu masina dusa pe platforma.

Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Retinere talon-itp expirat andro82 andro82 Buna ziua. Aseara mi s-a retinut talonul masinii pe motiv ca nu mai are ITP valabil si ca \\"ITP-ul s-a facut asa....ca sa fie facut\\", desi in talon exista ... (vezi toată discuția)
Itp posibil in strainatate ? p64pool p64pool Situatia e urmatoarea : ma aflu in strainatate, in septembrie imi expira ITP-ul si nu stiu cum sa fac sa fiu cu actele in ordine. Stiti care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)