avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare. Am vandut o masina unui presupus amic.Mi a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare. Am vandut o masina unui presupus amic.Mi a transferat ...

Salutare. Am vandut o masina unui presupus amic.Mi a transferat o parte din bani pe contul unui amic (eu nu am cont) si restul ceva cash cu intelegerea ca ii predau masina actele si cheile ,facem contracte de vanzare dar ii scot fiscalul cand imi da si diferenta de bani. Dupa 6 luni de zile imi spune ca sa i dau banii inapoi si sa mi iau masina dupa ce el a mai facut ceva daune la ea. Cum imi pot recupera restul banilor de la el? Nici fiscal nu i pot da caci nu am contractele sunt la el.
Cel mai recent răspuns: Dragulescu93 , utilizator 12:30, 2 Februarie 2023
Va judecati
Am vandut o masina unui presupus amic

Doar ati instarinat vehiculul
Vanzarea unui bun mobil implica parcurgerea procedurii legale respectiv incheierea de documente justificative ale transferului dreptului de proprietate asupra vehiculului
,
facem contracte de vanzare dar ii scot fiscalul cand imi da si diferenta de bani.

Nici fiscal nu i pot da caci nu am contractele sunt la el.

ce contracte sunt la el daca anterior ati sustinut ca urmeaza sa faceti contractele cand va da difernta de bani??
Certificatul fiscal il puteti solicita si obtine atat timp cat dv sunteti si figurati in evidenta fiscala proprietar vehicul
Puteti solutiona recuperarea banilor fie amiabil fie in instanta de judecata
Am facut cele 5 contracte de vanzare cumparare ca "o acoperire " ca imi da suma x de bani. Toate 5 le a luat el.urmand ca dupa ce achita integral sa i le fiscalizez la primaria mea. Intre timp bunul a suferit mai multe daune. In ziua in care i am dat bunul a primit si inspectie tehnica din reprezentanta. Am discutii cu el cand era incantat de bun ca abia asteapta sa imi dea banii sa o inmatriculeze pe numele lui
Ulterior probabil a lovit masina ca brusc m am trezit ca mi a trimis un deviz din data de 1 febr 2023 din care rezulta daune majore la vehicul.devizul fiind facut din nou la aceiasi reprezentanta.si pe scuza asta mi a zis ca nu mai achita diferenta ca diferenta asta e pe deviz .din fericire am diacutii si pozele cu bunul cand i l am predat si repet o inspectie tehnica din data predarii

Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca recuperat in cazul vanzarii unui autoturism lorelena1306 lorelena1306 Am avut un Ford Fiesta pe care l-am vandut. Am platit la el RCA-ul si rovinieta care mai au valabilitate inca 10 luni. Doresc sa cumpar un alt autoturism. ... (vezi toată discuția)
Auto second hand axa111 axa111 Buna ziua ! Am o mare, mare problema. Am vandut saptamana asta un autoturism (masina personala). Au venit cumparatorii, au vazut-o si mi-au spus sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Am vândut mașina Cici35 Cici35 Am vândut de curând o mașină la un birou de înmatriculări auto era pe numele soției am semnat contractul cu acordul ei după un timp ... (vezi toată discuția)