avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune - mostenire RO + America
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune - mostenire RO + America

Buna ziua.
Soacra mea, cetatean roman, in momentul decesului (2022) se afla intr-un proces de succesiune in America dupa parintii ei (cetateni americani decedati). In procesul din America fiind in dezbatere continutul masei succesorale de acolo si nu dreptul de mostenitor care era clar in momentul decesului acesteia. Mostenitorii legali dupa decesul soacrei sunt 2 copii, sotul meu si fratele acestuia.
In Romania masa succesorala este clar definita, poate fi dezbatuta.
In America este in continuare acest proces de succesiune, parte in proces fiind soacra mea, cealalta parte fiind sotia supravietuitoare a fratelui ei.
1. In acest moment se poate dezbate doar mostenirea din Romania, ramanand ca dupa terminarea procesului din America sa fie dezbatuta mostenirea de acolo?
2, Exista un document notarial sau avocatial in care sa fie recunoscut dreptul de mostenire dupa soacra mea al celor doi fii? Acest document ar urma sa fie depus la curte in America impreuna cu certificatul de deces al decedatei pentru a trece drepturile si obligatiile din proces (inclusiv reprezentarea de catre avocatii de acolo) asupra celor 2 fii.
3. In cazul in care unul din cei 2 fii vrea sa renunte la partea de mostenire din Romania, el locuind in America, poate renunta doar la aceasta parte acum cand se va dezbate mostenirea din RO (daca este posibil dezbaterea acesteia fara cea din SUA) ramanand ca atunci cand se va dezbate mostenirea din SUA celalat fiu sa renunte la cea de acolo? Cei 2 fii se inteleg, nu sunt probleme intre ei.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
Chan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:35, 2 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt 2 actiuni distincte in tari diferite pe legislatii diferite,
1-Da
3-Renunţarea la moştenire este actul juridic unilateral, expres şi solemn prin care succesibilul declara, în cadrul termenului de opţiune succesorala, că nu îşi însuşeşte ,renunta la titlul de moştenitor, desfiintand cu efect retroactiv vocaţia sa succesorala, devenind strain de moştenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire jojica jojica .Socrul meu natural a decedat in urma cu foarte mult timp,lasand in urma doi copii ,dupa deces soacra mea a facut succesiunea ramanand singura in casa.Acum a ... (vezi toată discuția)