avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă au trecut 3 ani de la expirarea termenului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă au trecut 3 ani de la expirarea termenului de valabitate ...

Dacă au trecut 3 ani de la expirarea termenului de valabitate a permisului, pot cere reinoirea, în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:18, 7 Februarie 2023
Din martie, și polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea aplica amenzi în cazul nepreschimbarii permisului sau talonului auto ori neradierii vehiculului deținut în termenul legal,
Procedura de obtinere permis nou de conducere implica
-programare la DRPCIV pentru depunere cerere -puteti face programare online
-achitare c/v taxa eliberare permis 89 lei -se poate face si online
-control medical pentru intocmire fisa medicala care sa va declare apt
Succes !

Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
ynocentta, utilizator
De ce speriati pe d-na Tofan cu amenda, cazurile in care se amendeaza pentru nepreschimbarea la timp nu includ si expirarea :
Articolul 100
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
.............................
4. neîndeplinirea obligației de a solicita autorității competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei și conținutului celor în vigoare;

Un permis expirat se poate preschimba oricind (si-n aprilie, mai, iunie... etc), fara probleme, respectind procedura:
[ link extern ]

ynocentta a scris:

Din martie, și polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea aplica amenzi în cazul nepreschimbarii permisului sau talonului auto ori neradierii vehiculului deținut în termenul legal,

Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate permis de conducere expirat imediat după încetarea stării de urgență Silviu Daniel Silviu Daniel Buna ziua! Permisul de conducere imi expira in 18 Mai 2020 dupa incetarea stari de urgenta.Vreau sa va intreb este valabil 90 de zile dupa expirarea stari de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)
Schimbarea permisului și a actelor unei mașini dupã divorț și revenirea la numele anterior Fritzconstantin Fritzconstantin Este obligatorie schimbarea permisului și a actelor unei mașini după divorț și revenirea la numele anterior ? Există un termen în care ... (vezi toată discuția)