avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare?

Buna seara!
In anul 2007 am cumparat un apartament de la o doamna care a declarat ca era divortata la data dobandirii dar, ulterior am aflat ca la data dobandirii apartamentului aceasta era despartita in fapt de multi ani de sotul ei, dar nu a divortat niciodata cu acte.
Defunctul sot al acesteia are un copil din prima casatorie. Este posibil ca acest copil sa imi atace contractul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:38, 26 Ianuarie 2010
Buna seara!
Va multumesc pentru raspunsuri si mentionez ca persoana de la care am cumparat eu apartamentul l-a dobandit prin cumparare in timpul casatoriei (pentru ca ea nu a divortat niciodata cu acte). Pe contractul incheiat in anul 1991 apare doar ea ca drept urmare inginerul cadstral a intabulat imobilul doar pe aceasta.:rtfm:
sper ca am fost mai explicit de data aceasta si va multumesc celor care imi vor raspunde:worthy:
intrebarea dvs era daca copilul din casatorie poate sa va atace actul.
S-a ajuns la ideea de valabilitatea actului juridic, respectiv contractul de vanzare cumparare , pana la urma sotul a decedat , iar succesiunea nu s/a dezbatut .
Copilul are drept la apartamentul pe care dvs l-ati cumparat. Dar aveti un atu, este intabulat in CF si dvs sunteti cunoscut proprietar acum. Este posibil ca acel copil sa fi fost despagubit de mama sa cu parte din contravaloarea sumei pe care ati achitat-o .
Notarul a facut actul si nu i s-a parut a fi vre- un impediment din moment ce pe contractul de vanzare cumparare aparea numai vanzatoarea.
buna dimineata!
copilul poate cere anularea contractuluui dv s de vanzare cumparare.
dvs dc se va ajunge la asta va puteti apara invocaand "teoria mostenitorului aparent"...
de asemenea ar mai fi posibil ca actul sa fie ratificat de catre acest copil, sa dea o declaratie in acest sens.
in orice contract de vanzare -cumparare la rubrica vanzatorului de exemplu, se mentioneaza : vanzator x , casatorit - daca este casatorit - cu y.
astfel incat, daca doamna care v-a vandut imobilul era casatorita la momentul respectiv, se mentiona despre aceasta in actul de vanzare cumparare. ;)

iar in privinta intabularii unui bun imobil : chiar daca se achizitioneaza in timpul casatoriei, imobilul se poate intabula doar pe numele unuia dintre soti .
ioana_cristea a scris:

buna dimineata!
copilul poate cere anularea contractuluui dv s de vanzare cumparare.
dvs dc se va ajunge la asta va puteti apara invocaand "teoria mostenitorului aparent"...
de asemenea ar mai fi posibil ca actul sa fie ratificat de catre acest copil, sa dea o declaratie in acest sens.

sa inteleg ca aceasta declaratie ar fi singura posibilitate de a rezolva pe cale amiabila problema? ce ar trebui sa contina aceasta?
multumesc

Alte discuții în legătură

Cumparare proprietate fara casatorie inregistrata in romania Dorina-Canada Dorina-Canada Dupa incheierea succesiunii la notar doresc sa cumpar partea tatalui meu. Sunt cetatean canadian la fel si sotul meu, dar casatoria canadiana nu e ... (vezi toată discuția)
Mostenire limac limac Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ... iosepiulia iosepiulia Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a ... (vezi toată discuția)