avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Bunã ziua, am semnat un contract de munca pe o perioada nedeterminata in care se precizeaza cã perioada de proba este de 90 zile, as dori sã plec de la acest loc de munca fara preaviz doarece nu au trecut încã cele 90 de zile și pe langa acest lucru plata salariului nu se face deloc la timp. Totusi angajatorul incearca sã ma oblige cumva sã stau in preaviz 20 de zile. Pot demisiona fara preaviz in aceasta situatie? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
Mary Beloia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 12 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
In perioada de proba puteti inceta CIM in mod unilateral printr-o simpla notificare scrisa, fara preaviz si fara a fi necesara motivarea acesteia, conform art 31 alin 3 Codul Muncii.
Angajatorul nu va poate impiedeca sa va exercitati acest drept.
[ link extern ] /
Daca va dati demisia atunci aceasta poate fi cu sau fara preaviz ... nu confundati cele doua tipuri de incetari de c.i.m. .. demisia este prevazuta de art.81 C.mun. si poate fi cu sau fara preaviz, iar incetarea c.i.m. pe durata sau la sfarsituil perioadei de proba este mentionata in art.31 C.mun. si este fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)