avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor

Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg dintr-un alt articol pe site, ca plecând de la premisa respectării drepturilor reciproce, ordinul de ministru prevede obținerea acordului din partea vecinilor cu care operatorul economic are pereți comuni, pentru a putea obține certificatul de clasificare. Spre exemplu, acel vecin cu pereți comuni este direct afectat de zgomotul care ar putea fi făcută de turiști în timpul orelor de odihnă.
Acum, situatia mea: vecinul a început activitatea de închiriere in regim hotelier/turistic prin promovarea proprietatii pe airbnb, booking si alte platforme similare; fără sa ceara acest acord (nu știu dacă are acelcertificat eliberat de autorități); Menționez ca nu exista Asociație proprietari, asa ca exclus sa fi obținut acordul de la aceasta. Și nici de la ceilalți proprietari nu a cerut/obținut.
Este vorba de o proprietate gen duplex, la munte; eu am luat-o pentru liniste & relaxare, de cand a inceput sa inchirieze vin tot felul de oameni: unii mai ok, altii nu. Ideea e ca nu vreau sa ma supun acestui risc. Curtea este proprietate comuna cu ceilalti 5 vecini.

Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac ca sa stopez acessta activitate? Care sunt autoritățile competente cărora ar trebui sa ma adresez și în ce forma?
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
dan_ph, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:20, 13 Februarie 2023
Initial sesizati oficial politia teritoriala si ANAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Chemare în judecată pentru clasificarea apartamentului în regim hotelier?. OanaMK OanaMK Bunicii mele, în vârstă de 86 de ani, i s-a deschis acțiune civilă în instanță de către vecina de sus pentru că Bunica nu i-a semnat / dat acordul ... (vezi toată discuția)