Buna seara.
Am o intrebare legata de urmatoarea situatie:
Un furnizor de servicii tv/internet/telefonie a modificat unilateral contractul încheiat cu clienții, prin mărirea prețului serviciilor cu o anumita suma.
Clienții au fost înștiințați printr-o notificare transmisa prin posta.
Printre altele, in notificare se specifica faptul ca, clienții pot renunța la contract (pot denunța contractul) in cazul in care aceștia nu sunt de acord cu mărirea de preț, in termen de 30 zile de la data primirii notificării, numai printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, transmisa la adresa sediului lor central. Nu este specificat nici un alt amănunt necesar confirmării scrisorii ( birou, departament, poziția/funcția persoanei care trebuie sa confirme...), in afara de un număr de telefon, dar si acela inexistent(sau anulat) scris in partea de jos a paginii.
Dar problema cea mare a fost că, acea adresa din notificare nu mai exista !
Menționez ca am vrut sa renunț la contract, am respectat procedura, am transmis scrisoarea prin curier rapid ca sa nu ies din termen, iar curierul mi-a transmis o adresa semnată si stampilata din care rezulta ca nu a putut livra scrisoarea din cauza ca destinatarul nu exista la acea adresa.
Nu am găsit înțelegere la furnizorul de TV/internet...(au spus ca acel curier minte !?!). Însă, chiar pe site-ul lor am reușit sa „descopăr” documente elaborate chiar de furnizor, care conțin o alta (noua) adresa a sediului lor central! De asemenea, exista alte site-uri cu baze de date ale societăților comerciale de orice fel, in care apare adresa noua a acestui furnizor.
Întrebarea este: in ce tip de contravenție se incadreaza ..., ce Lege ar putea să facă referire la acest aspect ? ... Adică, o notificare transmisă de un furnizor către client, ce conține date false, având drept consecință imposibilitatea finalizării de către client a unei acțiuni a cărei procedură de îndeplinire a fost stabilita chiar de furnizor ?
hotumattua
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Când trimiteți o notificare prin email, dați-vă și un BC la o altă adresă de email a dvs. Emailul are o mulțime de date pe care nu le vedeți în mod normal pe interfața web, sau clientul de email dacă folosiți unul, care nu pot fi falsificate și care probează autenticitatea lui. Nu vă luați după ce vă spun tot felul de "fătuci" de la ghișee, azi puteți depune și o cerere de chemare în judecată, prin email, primiți număr de dosar, termen, și abia la primul termen urmează să vă identificați, etc. Deci nu-i mai băgați în seamă.
andrei2013
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Asa cum s-a mentionat mai jos:
"Nu este specificat nici un alt amănunt necesar confirmării scrisorii ( birou, departament, poziția/funcția persoanei care trebuie sa confirme...), in afara de un număr de telefon, dar si acela inexistent(sau anulat) scris in partea de jos a paginii."
In acest sens, neexistand confirmarea scrisorii, notificarea se mai considera ca a ajuns la client?
Adica, clientul poate sustine ca nu a fost informat, ca furnizorul i-a marit unilateral pretul serviciilor prin urmare clientul poate rezilia oricanda, nu doar in cele 30 de zile ?
Toți " Greii" modifica tariful unilateral. Macar v-a notificat. Eu m-am trezit doar cu factura majorată. Am sunat și am comunicat Renunțarea. Apelul a fost înregistrat și aveam Nr acesteia. In doua zile am primit oferta mai buna fata de ce aveam înainte. Daca e un furnizor mititel și no name, probabil va va da de furca. Ăștia nu sunt flexibili.