avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 390
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 390


In prezent firma la care lucrez are un control fiscal cu tematica "generala ".Pe parcursul acestui control echipa care efectueaza inspectia fiscala mi-a atras atentia ca amdepus Decl.390 cu intarziere ( peste cele 6 luni..)In confruntarea datelor cu VIES exista o diferenta de sume raportate de 71 eur.Platesc amenda privind 2% din val. sumelor cuprinse in D390,am o sansa sa scap?www.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:06, 24 Ianuarie 2010
Art. 2191

Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative

(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.

(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.

aceasta e sanctiunea , cf cod procedura

ioana stefanescu a scris:
[...]Platesc amenda privind 2% din val. sumelor cuprinse in D390? [...]


Dupa cum a spus si Magda Staicu, platiti amenda in cuantum de 2% din valoarea nedeclarata, nu din toata valoarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am preluat o societate care emite facturi pentru serviciile efectuate de muncitorii acesteia catre o societate din Italia (deci practic muncitorii ... (vezi toată discuția)
Declaratii rectificative maria radulescu maria radulescu Va rog sa imi spuna cineva daca stie , declaratiile rectificative se depun numai cu amenda? asa am auzit niste zvonuri Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Declaratia 390 alice53 alice53 poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda? (vezi toată discuția)