avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii rectificative
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii rectificative

Va rog sa imi spuna cineva daca stie , declaratiile rectificative se depun numai cu amenda? asa am auzit niste zvonuri Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 21:25, 3 Mai 2009
Buna ziua.In aplicarea procedurii de corectie a declaratiilor de impozite si taxe prevazuta de Ordonanta Guvernului
nr.68/1997 privind procedura de intocmire si de depunere a declaratiilor de impozite si taxe, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care platitorul depune declaratia rectificativa in 15 zile de la termenul comunicat de organul fiscal competent pentru efectuarea corecturilor, acesta va fi sanctionat cu avertisment pentru intocmirea incorectã a declaratiei initiale.
Nu se depun cu amenda, declaratiile rectificative referitoare la comisionul datorat ITM


PS
OG nr.68/1997 este abrogata de O.G. nr.92 din 24 decembrie 2003 privind Codul de procedură fiscală
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar se depun cu nota explicativa la cas#-o !
In general prefer sa nu fac declaratii rectificative rezultate in urma salarizarii (cas, cass , ajofm, itm); mai bine reglez in luna urmatoare- e si recomandarea primita de la cas .
Nici declaratiile rectificative 710 si 101 nu se depune cu amenda, cred ca zvonul se referea la declaratia 390, in OUG 34/2009 la art.2191

"ARTICOLUL 2191
Contraventii in cazul declaratiilor recapitulative

(1) Constituie contraventie nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau depunerea de astfel de declaratii cu sume incorecte ori incomplete.
(2) Fapta prevazuta la alin. (1) se sanctioneaza cu amenda de 2% din suma totala a achizitiilor/livrarilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, dupa caz, din diferentele nedeclarate rezultate ca urmare a declaratiilor incorecte ori incomplete.
(3) Nu se sanctioneaza contraventional persoanele care corecteaza declaratiile recapitulative pana la implinirea termenului legal de depunere a acestora.
(4) Nu se sanctioneaza contraventional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.
(5) Amenda prevazuta la alin. (2) se reduce cu 50% in situatia in care persoana impozabila corecteaza declaratia recapitulativa pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative.
(6) Dispozitiile art. 221 alin. (1) si (5) se aplica in mod corespunzator."
Art. 34. -
(1) Prevederile art. 2191 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica faptelor constatate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(2) In cazul declaratiilor recapitulative cu termene de depunere anterioare intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, dispozitiile art. 12 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica in mod corespunzator.
(3) Nu se sanctioneaza contraventional persoanele care corecteaza, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, declaratiile recapitulative cu termene de depunere anterioare intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare 394 la rambursare tva office.carmen office.carmen O societate comerciala emite o factura unei alte societati,o inregistreaza in contabilitate dar in urma unei erori nu o cuprinde in declaratia 394 (aferenta ... (vezi toată discuția)
Nedepunere decl.394 CHANEL CHANEL [i]Am omis depunerea declaratiei 394 la 25 iulie 2009 . Am inteles ca daca au trecut 15 zile de la termen si nu am primit o notificare de la finante ,plus ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 alice53 alice53 poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda? (vezi toată discuția)