avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 390

poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 19:33, 2 Septembrie 2010
DA.Numai in timpul unui control fiscal (verificare de fond ), nu e permis.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
ContSters109653, utilizator
Rectificarea in acest caz se face prin intocmirea unei noi declaratii. Nu se da amenda pentru asa ceva.

Amenda este de 2% din suma declarata in cazul depunerii cu intarziere.
Parerea mea: daca in urma rectificarii rezulta o valoare mai mare decat cea declarata initial se datoreaza 2% din valoarea diferentei rezultate in urma rectificarii,amenda se reduce cu 50% daca rectificativa se depune pana la urmatorul termen de depunere a declaratiei recapitulative si nu se aplica nici o amenda daca rectificativa se depune pana la termenul legal de depunere a declaratiei.

Codul de procedura fiscala

Art. 219^1

Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative

(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.

(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.

(3) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care corectează declaraţiile recapitulative până la împlinirea termenului legal de depunere a acestora.

(4) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declarațiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

(5) Amenda prevăzută la alin. (2) se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.

(6) Dispoziţiile art. 221 alin. (1) și (5) se aplică în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D390 vies NeliDede NeliDede Buna ziua.Am o problema: O societate din Bulgaria a facturat la firma unde lucrez, cheltuieli de transport 200 euro , aceasta valoare (ex: 200 euro*4.2=840 ... (vezi toată discuția)
Declaratii rectificative maria radulescu maria radulescu Va rog sa imi spuna cineva daca stie , declaratiile rectificative se depun numai cu amenda? asa am auzit niste zvonuri Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Verificare 394 la rambursare tva office.carmen office.carmen O societate comerciala emite o factura unei alte societati,o inregistreaza in contabilitate dar in urma unei erori nu o cuprinde in declaratia 394 (aferenta ... (vezi toată discuția)