avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp ...

Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp cat sarcina ceruta de catre ei se regaseste in fisa postului si este remunerata la colegii mei ??? Respectiv incadrarea mea in munca este 3600 , la colegii mei 4200 . Dar facem aceeasi munca zilnic si nu mi se pare corect . Sunt ingrijitoare de curatenie incadrata , iar infirmiera are salar mai mare cu 600 ron dar facem aceeasi munca in cadrul spitalului . Va rog un raspuns , daca se poate . Multumesc anticipat tuturor .
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
luminita25, utilizator
Cel mai recent răspuns: luminita25 , utilizator 14:42, 24 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul are dreptul sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Dvs puteți refuza sarcina trasata dar exista si posibilitatea existentei unor repercursiuni.
Chiar daca colegii mei sunt remunerati lunar pentru acele sarcini ( ei au facu o scoala de infirmiere ) eu nu , si facem aceleasi sarcini . Ei au fisa postului diferita de a mea , dar eu fac munca pt care ei sunt platiti .... nu mi se pare corect sa exercit niste atributii pt care nu sunt platita si nu sunt incluse in fisa postului , deoarece trebuie scoli pentru aceste sarcini , si se dau examene pt a intra pe acele posturi de infirmiera . Multumesc de raspuns !!!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2023
luminita25, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul sa contestați acea decizie.
Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă am înțeles bine. Dvoastră sunteți angajată ca îngrijitoare spital cod COR 532104 și aveți trecut în fișa postului o prevedere de genul " îndeplinește la solicitarea asistentei șefe și atribuțiile infirmierei ". În opinia mea, dacă aceasta este situația, o astfel de prevedere este ilegală. Infirmiera are un certificat de calificare eliberat de OAMGMAMR și trebuie să posede noţiuni elementare de anatomia şi fiziologia omului. Fiind vorba de indeplinirea unor acte medicale, ingijitorul de spital nu poate indeplini aceste atributii ale infirmierei. Adresați-vă sindicatului sau instanței. Rezolvare ușoară nu există. O zi bună!
Buna seara , am fost la juristul spitalului in audienta si mi s.a spus acelasi lucru . Acum e forfota mare pentru ca am indraznit sa refuz niste sarcini care fac parte din fisa postului infirmierei . Inclusiv incadrarea este cu 600 ron intre infirmiera si ingrijitoare, chiar daca pana acum am prestat aceeasi munca si nu am stiut ca pot refuza ( sincer ). Diferenta de salar m.a determinat sa fac cercetari si sa caut dreptate . Va multumesc tuturor !

Alte discuții în legătură

Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Brancardier sau infirmier? sugaflorin sugaflorin buna seara lucrez pe o sectie clinica de spital ca brancardier. Asistenta sefa doreste ca pe tura de noapte sa indeplinesc atributii de infirmier pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Fisa postului goplanet goplanet atributiunile din fisa postului pot fi schimbate de la o zi la alta printr-o decizie, desi postul isi pastreaza denumirea si nici salariu sau locul de munca nu ... (vezi toată discuția)