avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general p f a . constructie de sediu nefinalizata , incetare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

p f a . constructie de sediu nefinalizata , incetare de functionare ,modalitate de vanzare

p f a am inceput construirea de sediu de firma pe care nu am putut sa o finalizez .
din lipsa se comenzi doresc sa incetez activitatea p f a .
constructia ne fiind finalizata , care este pretul ei de vanzare avand in vedere declinul imobiliarelor . pot sa o vand la pretul pietei ( in pierdere fata de suma investita in teren si materialele de constructie ) sau este un temei legal pentru a fi obligat a vinde la cel putin suma investita ? de asemenea se poate vinde catre sine adica p f a catre persoana fizica ?
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 12:51, 24 Ianuarie 2010
puteti sa o vindeti la ce pret doriti...eventual va va fi ajustata valoare de vanzare daca exista preturi comparative in acest sens (ma indoiesc ca ar fi)...personal nu v-as accepta deducerea cheltuielilor pentru valoarea neacoperita prin vanzare. daca sunteti platitor de TVA...la fel se pune problema si in legatura cu TVA dedusa care va fi ajustata pentru valoarea nerecuperata.
puteti sa o vindeti catre sine sau sa o preluati ca urmare a lichidarii pfa daca tot o radiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire persoana juridica torok maria torok maria Buna ziua, persoana juridica a inceput sa modernizeze o cladire veche in 2007-2008, dar din motive financiare aceasta nu a fost finalizata, valoarea fiind ... (vezi toată discuția)
Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare imobil torok maria torok maria Firma platitoare de Tva vrea sa vinde niste cladiri la o unitate neplatitoare de Tva. Cladirile sunt dobandite in anii 70-80.La o cladire in anul 2009 am ... (vezi toată discuția)