avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna seara, sunt bugetar, daca ma pensionez mai am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna seara, sunt bugetar, daca ma pensionez mai am voie sa lucrez ...

buna seara, sunt bugetar, daca ma pensionez mai am voie sa lucrez la stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 22 Februarie 2023
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice stabilește că cei care se pensionează la limita de vârstă pot primi în același timp cu pensia și venituri din salarii sau activități independente, cum ar fi bani din activități ca persoane fizice autorizate, drepturi de autor, chirii, dividende, jocuri de noroc și altele.
www.avocatnet.ro/articol_588...
art.118 alin.1 din Legea 263/2010
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult de raspuns. Mai am o intrebare, trebuie depusa o cerere unde lucrez, exista un termen de depunere cerere?

Cornel Vasile a scris:

art.118 alin.1 din Legea 263/2010
[ link extern ]

Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul salariu cu pensie - angajat la societate privata aurorapetre aurorapetre Buna ziua, Conform Codului Muncii, articolul 53, aliniatul 4 (adaugat prin Legea 93/2019), « Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
O persoana care beneficiaza de pensie de invaliditate gradul 3 poate sa lucreze cu contract de munca pana la implinirea varstei standard de pensionare ? Pilu Pilu Buna seara. As avea rugamintea, daca poate sa-mi spuna cineva daca o persoana care se pensioneaza medical - gradul III de invaliditate - poate sa lucreze in ... (vezi toată discuția)