avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie persoana particulara, prin transfer ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie persoana particulara, prin transfer bancar

Am împrumutat pe cineva cu o sumă de bani, prin transfer bancar într-un cont de credit ipotecar al persoanei, iar persoana în cauză nu mai recunoaște împrumutul. Pot recupera în instanță datoria pe baza dovezii transferului bancar pe numele și în contul persoanei respective?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:29, 22 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada transferului este o proba care poate fi coroborată cu alte probe ce se vor administra .Dacă nu aveti Macar un contract ,,de măa"i cu data la care tb restituit împrumutul e puțin mai complexa speță dar sunt sanse..
Mulțumesc pentru solicitudine, cât și pentru lămurirea dată. Mă interesa în principiu, căci sunt mai multe detalii de luat în considerație. Bănuiam că refuzul/reticența au ceva la bază.
Daca la referinta ati trecut ca este vorba de un imprumut, instanta poate considera ca exista un inceput de dovada scrisa. Totul depinde de probele pe care le aveti.
Contract de mana,/înscris sub semnătură privată.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dovada transferului este o proba care poate fi coroborată cu alte probe ce se vor administra .Dacă nu aveti Macar un contract ,,de măa"i cu data la care tb restituit împrumutul e puțin mai complexa speță dar sunt sanse..

Ar trebui să mergeți la un av cu actele pt a analiza situatia.E greu să aflăm motivația părții adverse/persoanei împrumutate dar în mod cert o sa aflati ce soluții există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am împrumutat pe cineva fără acte și mă tot amână cu restituirea. am discuții pe messenger și dovada transferului prin moneygram. m-ar ajuta să obțin și o înregistrare audio? Krystian Krystian Buna seara Am imprumutat nasului varului meu o suma de bani fara a intocmi vreun act avand incredere ca este oarecum parte din familie chiar daca indirect. ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma imprumutata prin transfer bancar Gabriela_C Gabriela_C Daca imprumuti cuiva o suma de bani fara sa intocmesti nici un act, singura dovada fiind transferul bancar intre contul meu si contul persoanei careia i-am ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat o firmă cu bani, dar la bancă am specificat ,,depunere numerar''. persoana respectivă refuză să îmi restituie banii, am șanse să-i recuperez? Anne Mercadante Anne Mercadante Buna ziua, am depus de la o persoană fizică pe persoana juridică o sumă de bani fiind ca împrumut doar ca nu am specificat la banca împrumut ci depunere ... (vezi toată discuția)