avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se completeaza rubrica perioada de consum a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se completeaza rubrica perioada de consum a certificatului ...

Cum se completeaza rubrica perioada de consum a certificatului de validare, pentru plata energiei termice cu ajutorul cardului de energie. Este vreo limitare ca nu se pot achita sume decat din 2023?
In "Ghidul situațiilor speciale", nu am gasit decat urmatoarele:

"Caz XXI – Cât de vechi pot fi facturile de energie pe care urmează să le plătesc?

Facturile la energie/datoriile față de asociația de proprietari/locatari pot fi plătite prin servicii de mandat poștal dacă sunt emise începând cu luna ianuarie 2023.

În cazul decontării contravalorii lemnelor pentru foc, documentele doveditoare pot fi emise începând cu luna august 2022."

Eu platesc pe baza certificatului de validare( care este ca o factura ), emis in 2023. Pot plati restanta din decembrie 2022?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Victor Romascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Victor Romascu , utilizator 15:11, 23 Februarie 2023
Intrebarea mea este: Pot sa scriu pe certificatul de validare suma calculata pentru energia termica pe decembrie 2022?
In Cardul de energie: Ghidul situațiilor speciale, scrie urmatoarele:
"Facturile la energie/datoriile față de asociația de proprietari/locatari pot fi plătite prin servicii de mandat poștal dacă sunt emise începând cu luna ianuarie 2023."

Datoriile față de asociația de proprietari le platesc cu certificatul de validare( care este ca o factura ) emis in 2023, nu platesc factura catre firma de termo emisa in decembrie 2022. Asta intreb: pot sa completez certificatul de validare cu contravaloarea pentru energie termica din decembrie 2022?

Pot sa platesc cu certificatul de validare emis in 2023? conform ghidului, pot.
Pot sa trec pe certificat suma calculata pentru energia termica pe decembrie 2022.? Nu stiu, ca asta intreb?

Dupa ghid, in interpretarea mea, de nespecialist, pot sa trec orice suma justificata, de energie termica, datorata catre asociatia de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
Victor Romascu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.g.115/2023 bună ziua, conform acestei legi întrate în vigoare ... Net-aura Net-aura O.G.115/2023 Bună ziua, conform acestei legi întrate în vigoare la 25 ianuarie 2024,eu inteleg ca ,beneficiari cardului de energie cu fonduri neutilizate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am primit card energie 2023. nu am datorii catre ... daniel cucu daniel cucu Buna ziua ! Am primit card energie 2023. Nu am datorii catre furnizor gaze si energie electrica. Pot plati cum s ar spune in avans , momentan nu am consum, ... (vezi toată discuția)
Factura curent emis pentru consum 03 decembrie 2022 până în ... Victor ungvari Victor ungvari factura curent emis pentru consum 03 decembrie 2022 până în 19 ianuarie 2023 pot plăti cu cardul de energie ? (vezi toată discuția)