avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! A decedat unchiul meu in urma cu 7 ani, iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! A decedat unchiul meu in urma cu 7 ani, iar matusa ...

Buna ziua! A decedat unchiul meu in urma cu 7 ani, iar matusa mea, plateste impozitul pt proprietate imobil tot pt 2 persoane, in continuare. Primaria nu are evidenta exacta a celor care au decedat?Unchiul meu era titular al imobilului si a ramas asa si dupa deces!Ce trebuie facut, legat de toata situatia actuala a platii impozitului?
impozitul se plateste pe proprietate, nu pe persoane
Trebuie sa faceti succesiunea, daca vreti sa nu mai apara unchiul ca titular al imobilului
Asa cum vi s-a raspuns anterior, impozitul se plateste pe proprietate si nu pe persoane, ceea ce inseamna ca matusa nu plateste impozit si pentru sotul decedat.

Daca sotul matusii dvs., care figura singur in actul de proprietate al imobilului, (ceea ce nu insemana in mod obligatoriu ca era si singurul proprietar intrucat daca imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei cu matusa atunci si aceasta are un drept propriu de proprietate asupra a jumatate din imobil, cu exceptia situatiei in care casa a fost mostenita de sotul matusii, la care se adauga dreptul dobandit de matusa prin mostenire ) a decedat, nu inseamna ca pentru acel imobil matusa datoreaza un impozit mai mic.

Matusa trebuie sa plateasca in continuare impozitul pentru acest imobil, mai mult, este in interesul ei sa il plateasca, banuiesc ca este vorba de casa in care a locuit impreuna cu sotul.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ... lauramaria1 lauramaria1 Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Dobandire drept proprietate Corina I. Mihai Corina I. Mihai Stimati domni, Va rog sa ma informati ce sanse am sa dobandesc proprietatea unui apartament in urmatoarea situatie: Matusa mea A. (decedata in feb. 2009) a ... (vezi toată discuția)