avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Stergere fapte cazier fiscal.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Stergere fapte cazier fiscal.

Buna ziua,
va rog dacă este cineva care ma poate ajuta cu raspuns.
In 2006 am fost numit DOAR administrator intre-o firma a cumnatului meu, care este cetățean străin, el este asociat unic si administrator. Bineinteles ca eu la cei 20 de ani nabar nu aveam de ce inseamna acest lucru.
Firma nu a avut niciodata activitate si a fost suspendata pe 3 ani pana in 2009.
In 2010 mi s-a inscris in cazierul fiscal urmatoarea fapta: reprezentant legal al persoanei juridice declarata inactiva fiscal, actul normativ incalcat OG nr 75 din 2001 art.2 alin 3 lit. pct.
Firma a avut sediul social la un cabinet de avocatura din Bucuresti valabil 1 an, care bineinteles ca a expirat.
Va rog sa-mi spuneti cum pot sterg fapta din cazier? s-a prescris? au trecut 13 ani.
Multumesc mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
alexv., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 28 Februarie 2023
OG 39/2015
art. 6
Scoaterea din evidență a contribuabililor care au informații înscrise în cazierul fiscal
(1) Contribuabilii care au înscrise informații în cazierul fiscal se scot din evidență dacă se află în următoarele situații:
......
h) contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidență este data reactivării contribuabilului, în situația în care acesta a fost declarat inactiv pentru neîndeplinirea obligațiilor declarative prevăzute de lege, sau data împlinirii unui termen de 3 luni de la data reactivării contribuabilului, în situația în care acesta a fost declarat inactiv pentru celelalte cazuri prevăzute de lege. Aceste prevederi sunt aplicabile și reprezentanților legali, respectiv reprezentanților desemnați;
i) persoana nu mai deține calitatea de reprezentant legal sau reprezentant desemnat al contribuabilului aflat în stare de inactivitate. În această situație, inactivitatea fiscală se scoate din cazierul fiscal al persoanei la data împlinirii unui termen de un an de la data înscrierii mențiunii privind schimbarea reprezentantului legal în registrul comerțului sau în evidențele autorităților și instituțiilor publice la care sunt înregistrate celelalte persoane juridice și entități fără personalitate juridică care nu se înregistrează la registrul comerțului sau de la data expirării mandatului, în situația în care acesta este limitat în timp și nu a fost reînnoit;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)
Radiere din cazierul fiscal Razvan7miu Razvan7miu Buna ziua, in momentul de fata sunt administrator in cadrul unei firme declarata in insolvabilitate. Deoarece firma nu mai are activitate din 2015 i-a expirat ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala, cazier fiscal. Silviuvox Silviuvox Buna seara, sunt administrator si asociat intr-o societate infiintata in 2010, in anul 2013 a fost declarata inactiva fiscal pentru nedepunerea declaratiilor. ... (vezi toată discuția)