avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Radiere din cazierul fiscal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Radiere din cazierul fiscal

Buna ziua, in momentul de fata sunt administrator in cadrul unei firme declarata in insolvabilitate. Deoarece firma nu mai are activitate din 2015 i-a expirat si sediul social, motiv pt care am fost inscris in cazierul fiscal pe motiv - expirare sediu social . In momentul de fata trebuie sa astept finalizarea procedurii insolventei sau pot cere radierea din cazierul fiscal? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 10:54, 11 Octombrie 2023
Textul de lege aplicabil este:
h) contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidenţă este data reactivării contribuabilului, în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru neîndeplinirea obligaţiilor declarative prevăzute de lege, sau data împlinirii unui termen de 3 luni de la data reactivării contribuabilului, în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru celelalte cazuri prevăzute de lege. Aceste prevederi sunt aplicabile şi reprezentanţilor legali, respectiv reprezentanţilor desemnaţi;
i) persoana nu mai deţine calitatea de reprezentant legal sau reprezentant desemnat al contribuabilului aflat în stare de inactivitate. În această situaţie, inactivitatea fiscală se scoate din cazierul fiscal al persoanei la data împlinirii unui termen de un an de la data înscrierii menţiunii privind schimbarea reprezentantului legal în registrul comerţului sau în evidenţele autorităţilor şi instituţiilor publice la care sunt înregistrate celelalte persoane juridice şi entităţi fără personalitate juridică care nu se înregistrează la registrul comerţului sau de la data expirării mandatului, în situaţia în care acesta este limitat în timp şi nu a fost reînnoit;

Stergerea se face din oficiu.

Vedeti daca va incadrati intr-una dintre situatiile de mai sus si aduceti la cunostiinta organului fiscal.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)
Stergere fapte cazier fiscal. alexv. alexv. Buna ziua, va rog dacă este cineva care ma poate ajuta cu raspuns. In 2006 am fost numit DOAR administrator intre-o firma a cumnatului meu, care este ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala, cazier fiscal. Silviuvox Silviuvox Buna seara, sunt administrator si asociat intr-o societate infiintata in 2010, in anul 2013 a fost declarata inactiva fiscal pentru nedepunerea declaratiilor. ... (vezi toată discuția)