avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare TVA intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare TVA intracomunitar

Buna ziua

Eu am un SRL neplatitor de TVA dar am un cod ROI de TVA intracomunitar intru-cat vand cursuri online atat in tara cat si in UE si restul lumii, in mare parte catre persoane fizice.

Eu voi factura cu TVA de 19% in UE si afara UE cand cineva cumpara un curs de pe site sau daca nu sunt platitor de TVA in tara nu facturez cu TVA?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
cosmindan08, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:26, 8 Martie 2023
Daca vanzarile catre persoane fizice din UE depasesc pe an 10.000 euro atunci va trebui sa va inregistrati in sistemul OSS si sa facturati cu cota de TVA din tara beneficiarului PF.

Pana la 10.000 euro facturati fara TVA la persoane fizice si tot fara TVA catre firme dar pe codul special intracomunitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative diana29 diana29 O persoana juridica neplatitoare de tva face comert prin platforma emag si vinde produse si catre persoane fizice din bulgaria si ungaria.Ce obligatii ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa obtina un cod special de tva? stela chelner stela chelner Buna ziua, O societate neplatitoare de tva in Romania, vrea sa livreze produse in strainatate. Trebuie sa obtina un cod special de tva sau sa solicite ... (vezi toată discuția)
Srl-d neplatitor de tva doresc sa vand marfa produsa in ue - trebuie sa devin platitor de tva? andreea_livia andreea_livia Buna ziua, Am un SRL-d neplatitor de TVA, productie confectii textile. Doresc sa vand produsele mele in Italia si as dori sa stiu daca pot face facturile tot ... (vezi toată discuția)