avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar

Sunt o sc.din Romania,care executa lucrari de prestatii servicii in Franta.Pentru desfasurarea procersului de productie sunt nevoit sa cumpar si s platesc totul cu tva in Franta.
Societatea pentru care prestez serviciile nu vrea sa-mi plateasca tva la facturarea lucrarilor,intucat spun ei ca lucrarile de prestatii servicii intracomunitare se factureaza fara tva.Va rog sa-mi spuneti si mie cum stau lucrurile si ce trebue sa fac in cazul acesta.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:01, 24 Ianuarie 2010
incepand cu 1 ian 2010 persoanele impozabile stabilite in Romania pot solicita rambursarea tva achitata in alte state membre UE, conform art.147^2 alin.(2) din Codul fiscal.

francezii au dreptate, cf codului fiscal, armonizat dupa legislatia europeama, art 133, alin 2, locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice.

deci trebuie sa facturati serviciile fara tva si sa solicitati rambursarea tva achitata in Franta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa plateste tva-ul pentru o munca in strainatate? AlexandruBZS AlexandruBZS Am o mică companie din domeniul construcțiilor și am avea un șantier în străinătate, la un particular în Franța. Privind TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative d390 vies remustihenea remustihenea O societate comercila din Romania platitoare de tva, efectueaza o prestare de serviciu unei persoane fizice din Franta (cetatean francez) si colecteaza tva 20% ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)