avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... În urma multor sesizări în legătură cu neregulile ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

În urma multor sesizări în legătură cu neregulile din service-urile ...

În urma multor sesizări în legătură cu neregulile din service-urile auto mulți specialiști ne spun să facem plângere la ANPC. Până aici toate bune, ANPC-ul dă amenzi și așa mai departe, dar, ce se poate face în situația când duci mașina la reparat, o ține două, trei luni, pe motiv că nu găsesc o piesă, după care îți iei mașina cam tot la fel cum ai dus-o. Îți înșiruie o serie de lucrări și de piese schimbate care costă enorm, îți explică cum că se aude un zgomot dar va dispărea. Achiți nota de plată și constați că acel zgomot nu dispare, ba mai mult începe să meargă mai rău ca înainte. Ce poate face posesorul autoturismului respectiv ? Cui trebuie să te adresezi într-o astfel de situație ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:53, 9 Martie 2023
Proprietarul auto are dreptul sa se instituie cu pretentii impotriva service-ului auto,inclusiv in instanta
pentru cazul de fata, raspunsul de mai sus e cel mai bun. pentru viitor, asigurati-va ca service-ul este in masura sa faca o diagnoza si sa o si factureze separat. in acest fel, creste responsabilitatea. daca pe factura sunt trecute doar piesele si manopera, service-ul poate oricand sustine ca el n-a diagnosticat masina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac daca un ''patron'' de service auto m-a amenintat ca ma bate si m-a injurat alexbujie alexbujie Buna seara, va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac... am fost la un service auto autorizat sa schimb kit ambreiaj ei m-au sfatuit ca e mai bine sa al iau din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.. am o problema cu un service auto, am reparat la ei ... Andreea_georgiana Andreea_georgiana Buna ziua.. Am o problema cu un service auto, am reparat la ei anumite piese, si după reparatie am probleme tot cu aceeași piese(piesa fiind cumparata tot ... (vezi toată discuția)
Service reprezentanta - acceptare piese proprii Nevermind Nevermind Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat : - La o masina, aflata inca in garantie, sunt stricate 2 piese.Una ... (vezi toată discuția)