avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitare dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare dividende

Buna ziua, In situatia in care o societate A care detine parti sociale in alta societatea B primeste dividende de la aceasta, ele vor reprezenta venit neimpozabil. Dar apoi in momentul in care societatea A distribuie dividende actionarilor/asociatilor , partea aferenta profitului din dividendele incasate de la societatea B , se mai impoziteaza inca odata cu impozitul pe dividende sau nu?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:40, 10 Martie 2023
Da, la orice dividend se oprește impozitul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende,impozit pe profit anamariadaroczi anamariadaroczi Impozitul pe dividende si impozitul pe profit e acelasi lucru? (vezi toată discuția)
Impozitare dividende aurelia70 aurelia70 O societate are ca si actionar majoritar(90%) o alta societate.La inchiderea exercitiului financiar prima societate are profit si vrea sa plateasca dividende ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende acordate intre 2 microintreprinderi SignumConta SignumConta Firma A are ca si asociati : o persoana fizica cu 50% din partile sociale si o persoana juridica cu 50% din partile sociale , denumita in continuare B .Firma B ... (vezi toată discuția)